Home / Cultuur / Gezellige drukte tijdens Multiculti Festival in Malburgen

Gezellige drukte tijdens Multiculti Festival in Malburgen

Multiculti Festival 2018
Een afgeladen restaurant Geniet op zaterdag 24 February toen verschillende organisaties er een gratis toegankelijk multiculti festival hielden. Organisaties waaronder Impian kita Arnhem, Zinzia, Multiculturele Vrouwen Arnhem, Ashna en Rijnstad hadden een middag vullend programma georganiseerd met onder andere muziek, dans, allerlei culinaire hoogstandjes en informatiestands.

multiculti festival 2018

Van line dance tot sari

Vooral veel oudere wijkbewoners met Indonesische of Hindoestaanse roots genoten in de restaurantzaal van Geniet. Zo was er een demonstratie van een line dance groep uit Malburgen. Op het podium waren diverse demonstraties, waaronder hoe een traditionele Hindoestaanse sari te dragen. Aan de randen van de ruimte stonden tafels vol met Indonesische hapjes. Diverse organisaties gaven acte de présence met informatie over hun (culturele) activiteiten.

Multiculti Festivial 2018

Vervolg

Verschillende betrokkenen uit de organisaties lieten weten dat deze multiculti bijeenkomst een mooi succes was en zeker een vervolg zal krijgen. Wilt u de volgende keer ook aanwezig zijn? Houd dan de wijkwebsite en wijkagenda in de gaten.

Meer foto’s van het Multiculti Festival – Februari 2018 zijn hier te vinden.

 

 

 

Een reacti

 1. Danny Zonnenberg-Rijnardus

  Jammer dat we niet genoemd zijn..Rumah Baru..Wi zijnj een nieuwe Burgerinitiatief uit Arnhem-Zuid voor de Indische en Molukse Ouderen in Arnhem.
  Ouderen uit andere culturen zijn bij ons uiteraard ook van harte welkom.

  Ons doel is om ouderen door muziek,dans en creatieve activiteiten samen te brengen.
  Natuurlijk zijn onze ouderen ook van harte uitgenodigd zelf de instrumenten op te pakken ( denk aan aankloeng muziek/ krontjong
  Wij stonden daar met onze stand in samenwerking met Rumah Kita en Impian Kita.
  De Anlloeg groep van Indische en Molukse Ouderen traden en de Campuran band traden voor onze Burgerinitiatief gratis op. Ons Vriendenvrijwilligersgroep hadden heerlijke Indische en Molukse hapjes gemaakt…
  Bij het samenzijn hoort natuurlijk ook gezellig
  Samen eten.
  Hoe willen we dit voor elkaar krijgen? In de eerste plaats maken vele handen licht werk dus heeft u interesse om ons te helpen, schroom niet om ons aan te spreken of te bellen.
  Daarnaast zijn WIJ op zoek naar een ruime accommodatie met de aanwezigheid van een keuken( m onze hapjes te kunnen maken).Ook zijn
  Wij nog zoekende naar aanvullende financiële middelen om dit alles mogelijk te kunnen maken.

  Wil je ons helpen?

  Voor meer informatie,
  Danny Zonnenberg-Rijnardus
  Tel: 0650422685
  Mail :danny-zonnenberg-rijnardus1@hotmail.com

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*