Home / Cultuur / Gloednieuw Circustheater bij de ASM-Haven in Arnhem

Gloednieuw Circustheater bij de ASM-Haven in Arnhem

HOOP! Cirque de la Liberté

Met deze spraakmakende circustheatershow viert HOOP! Cirque de la Liberté van 21 juni t/m 9 juli 2017 de vrijheid. De voormalige ASM-Haven aan de Rijn verandert in een feeërieke locatie, waar het publiek kan genieten van circustheater van artistiek hoog niveau met acrobatiek, clownerie, muziek, theater, zang, dans en de maaltijd ‘Spaghetti met Olifantentranen’. De voormalige haven is gelegen tussen twee bruggen, vernoemd naar twee strijders voor de vrijheid: John Frost en Nelson Mandela.

“Met HOOP! Cirque de la Liberté brengen we mensen naar een plek in Arnhem van grote symbolische waarde, zegt Géraldine Lodders. “In deze tijd, waarin vrijheid steeds meer onder druk komt te staan, is het van groot belang om ons bewust te zijn dat leven, denken en creëren in vrijheid het grootste goed is.”
“Met de titel HOOP!, als imperatief, geven we aan dat actie nodig is om vrijheid, vrede en verdraagzaamheid te bewerkstelligen”, aldus Gerda Kalsbeek. “HOOP! is een aanzet daartoe: het verbroedert en laat mensen van alle leeftijden en culturen genieten van circustheater met een lach en een traan.”Géraldine Lodders en Gerda Kalsbeek zijn met hun stichting touchstones de initiatiefnemers en organisatoren van HOOP! Cirque de la Liberté. Vanaf 2014 presenteerden ze jaarlijks de succesvolle shows Fashionata, Cirque de la Mode, STROOM Cirque de la Liberté en DURF! Cirque de la Liberté. Ook dit jaar vormen internationale circusartiesten uit de stal van Cirque du Soleil samen met professionele Arnhemse en Braziliaanse musici en Arnhemse modeontwerpers de ruggengraat van deze circustheatershow.

“Samen met het Arnhemse bedrijfsleven, professionals en vrijwilligers werken we aan een nieuwe, verrassende show voor iedereen die van circustheater houdt. Ook dit keer in de buitenlucht”, zegt Lodders. Clown-characters, haar zoon Goos Meeuwsen en zijn partner Helena Bittencourt, zijn de bedenkers en de regisseurs van HOOP! Cirque de la Liberté. Zij werken samen met de circusartiesten Joachim Ciocca en Raphael P., muzikanten Makki van Engelen, Johan Plomp, Miguel Boelens en Joao Bittencourt. De kostuums worden gemaakt door Maison the Faux, Studio Bolder, Trix & Rees e.a.

Wanneer?

HOOP! Cirque de la Liberté wordt gespeeld van 21 juni t/m 9 juli tijdens het Fashion+Design Festival Arnhem.
Kaarten zijn verkrijgbaar via website en facebook.

Er gelden interessante kortingen voor groepen en minima. Voor meer informatie en kaartverkoop: HOOP. www.cirquedelaliberte.nl 
www.facebook.com/touchstonesarnhem

 

HOOP! Poster 

Een reacti

  1. Vorig jaar met mijn dochter naartoe geweest. Echte aanrader voor iedereen die een leuke familievoorstelling wil zien! Als huurder van Volkshuisvesting krijg je nog korting ook.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*