Home / Malburgen / Gratis cursus (Beter) omgaan met geld

Gratis cursus (Beter) omgaan met geld

Voor Migranten vrouwen uit Malburgen bieden Indigo en Rijnstad op dinsdag 19, 26, maart en 2,9,16 april  van 9:15 tot 11:15 uur een gratis cursus (pilot) over omgaan met geld. De cursus is speciaal bedoeld voor Migranten vrouwen van 18 jaar en ouder uit de Arnhemse wijk Malburgen en omgeving. In vijf groepsbijeenkomsten leren de deelnemers geldproblemen te voorkomen en (beter) om te gaan met geld. De cursus vindt plaats in Wijkcentrum de Hobbit aan de Zwanebloemlaan.

Inhoud cursus

De gratis cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur met als thema’s: leren budgetteren, gevoelens herkennen, leren geldproblemen bespreekbaar te maken, hulp/steun vragen, omgaan met verleidingen en ‘nee zeggen’. Het is een praktische cursus waarin je kijkt naar je dagelijkse en maandelijkse uitgaven; hoe je daar nu mee omgaat en hoe je dat beter of anders zou kunnen doen (en organiseren). Daarnaast is er ook aandacht voor hoe je persoonlijk krachtig blijft als je lang moet rondkomen met een laag inkomen.  De cursus wordt begeleid door Irm Staarink, preventiemedewerker van Indigo en Marijke de Jong, preventiemedewerker schuldhulpverlening van Rijnstad.

Voor wie?

(Beter) omgaan met geld is bedoeld voor Migrantenvrouwen uit  die iedere maand de eindjes aan elkaar moeten knopen. Ook als je (nog) geen geldproblemen hebt, ben je van harte welkom, juist omdat de cursus je kan helpen om eventuele geldproblemen of schulden in de toekomst te voorkomen. De pilot cursus gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen. Er is plek voor maximaal 10 deelneemsters, dus meld je tijdig aan.

Aanmelden en meer informatie

Songul Gurses (participatiewerk Malburgen ), per e-mail:s.gurses@rijnstad.nl. telefonisch: 06-46440591, of bel Wijkcentrum de Hobbit tel: 026-3214646 of loop even binnen Wijkcentrum de Hobbit Zwanebloemlaan 2a. Gesubsidieerd door de Dullertsstichting.

flyer cursus omgaan met geld

 

 

Een reacti

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*