Home / Malburgen / Groots afscheid Gerrit Breeman – directeur Volkshuisvesting

Groots afscheid Gerrit Breeman – directeur Volkshuisvesting

Afscheid Breeman

Vandaag 29 maart 2018 nam directeur Gerrit Breeman – directeur Volkshuisvesting onder aanwezigheid van honderden belangstellenden afscheid van Volkshuisvesting Arnhem. Volgens velen de meest betrokken en meest gewaardeerde directeur uit de geschiedenis van (stichting) Volkshuisvesting ooit. Gerrit Breeman was sinds 2001 directeur van deze grootste woningcorporatie in Arnhem, met overigens het merendeel van de woningen in de wijk Malburgen.

Afscheid in Malburgen

Het afscheid vond dan ook plaats in Malburgen, in restaurant Geniet in Het Bruishuis. Dat het afscheid in Malburgen plaatsvond was vooral voor de aanwezige Malburgers een dankbaar afsluitend gebaar naar de wijk en ook in relatie tot de betrokkenheid die Breeman altijd toonde naar de wijk toe. Er waren dan ook veel inwoners uit de wijk aanwezig, om vooral Breeman te bedanken voor zijn betrokken en vooral ook sociale inzet.

Malburgse Manier

Breeman was van begin aan een bedreven voorstander van het Ontwikkelingsplan Malburgen wat begin jaren 2000 van start ging, en ondersteunde hiermee ook de ‘Malburgse Manier’ waarbij corporaties-bewoners-gemeente samenwerkten aan de ontwikkeling van de wijk Malburgen. Een unieke samenwerking, niet alleen op het vlak van fysieke ontwikkeling van de wijk, waaronder nieuwbouw, maar ook op sociaal vlak. Zo investeerde Volkshuisvesting naast veel geld in nieuwe stenen, ook in speeltuintjes tot aan grote sociale projecten zoals het succesvolle ‘achter de voordeur project’ en tal van andere sociale initiatieven.

Breeman was niet alleen trots op wat er in Malburgen is bereikt m.b.t. herstructurering en sociale verbetering, maar ook in Klarendal heeft Volkshuisvesting onder leiding van Breeman veel goed werk gedaan als het gaat om wijktransformatie – de wijk op een andere manier op de kaart te zetten.

Tijd voor wat anders

Tijd voor wat anders dat is waarom Gerrit Breeman na 17 jaar vertrok. Zo wordt de oud-directeur in Arnhem tijdelijk interim bestuurder bij een andere corporatie in Gorinchem voor drie dagen in de week. Niet meer op dezelfde plek maar een flexibele uitdaging dat is wat Gerrit Breeman wil.

De wijkmedia in Malburgen wenst met hele goede herinneringen Gerrit Breeman veel succes en vooral plezier toe in zijn nieuwe werkzaamheden.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*