Home / Cultuur / Help mee met het realiseren van de Werfkraan!

Help mee met het realiseren van de Werfkraan!

De Stadsblokkenwerf, het voormalige werkterrein van de ASM (Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij) veranderd steeds meer in een unieke locatie waar historisch industrieel erfgoed, cultuur en natuur samenkomen. Zo worden er op het voormalige terrein door veel vrijwillige enthousiastelingen niet alleen gewerkt in het paviljoen, of op het succesvolle pontje varend tussen de stadsblokken en het centrum van Arnhem, maar wordt er ook weer daadwerkelijk gewerkt aan de restauratie van schepen. Vergelijkbare werkzaamheden die ook tot in de jaren ’70 plaatsvonden bij de ASM.

Jarenlange droom 

Jarenlange droom van stichting Stadsblokkenwerf is om ook weer een originele werfkraan terug op het voormalige terrein van de ASM te krijgen. Een vergelijkbare kraan die tijdens de vorige eeuw decennia lang beeldbepalend was voor Arnhemmers, uit zowel Noord als Zuid. Deze droom is nu al deels werkelijkheid.

werfkraan

Deze oude werfkraan heeft de Stadsblokkenwerf in Angeren gevonden en gekocht

50 ton staal

Inmiddels heeft de Stadsblokkenwerf in Angeren een oude werfkraan gevonden en gekocht. Deze kraan moet nu naar Arnhem worden gebracht. Dat betekent demonteren, vervoeren en weer opbouwen. Dat klinkt eenvoudig, maar het gaat om 50 ton staal met grote afmetingen.

Extra middelen

Voor het demonteren, vervoeren en lossen van de kraanonderdelen moeten we een beroep doen op gespecialiseerde bedrijven. Dat is een dure aangelegenheid waarvoor we extra middelen zoeken. De restauratie van de kraan wordt straks met veel liefde opgepakt door onze vrijwilligers. Ook extra handjes zijn altijd welkom.

Industrieel erfgoed

Met een Werfkraan maken we industrieel erfgoed weer zichtbaar op de Stadsblokkenwerf. Een herinnering aan de ASMwerf, ooit de grootste werkgever van de stad. Daarnaast kunnen we de kraan ook gebruiken bij de scheepsreparaties op onze werf. Het restaureren van een oude kraan is dan ook een project dat goed past bij onze historisch werf.

Help mee!

Wil je straks weer een mooie werfkraan langs de rivier zien staan, dan kun je een bijdrage leveren aan dit prachtige project. Meld je als vrijwilliger voor de restauratie van de kraan bij info@stadsblokkenwerf.nl
Of maak een bijdrage over op rekening van de Stichting Stadsblokkenwerf. NL08ABNA0461492563 onder vermelding “Bijdrage Werfkraan”
Stichting Stadsblokkenwerf is een culturele ANBI, je gift is aftrekbaar van de belasting.
Meer informatie op www.stadsblokkenwerf.nl

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*