Home / Gemeente Arnhem / Het komt er, een nieuwe gymzaal!

Het komt er, een nieuwe gymzaal!

Het heeft ‘even’ geduurd maar het is nu zeker. Er komt een nieuwe gymruimte aan de Fluitekruidstraat (op het voormalige Hobbit, nu Jeugdplein terrein.) Dit kon de voorzitter van Wijkplatform Malburgen Oost tijdens de vergadering op de avond van 5 april bevestigen naar aanleiding van een Raadsbesluit die dezelfde avond in het stadhuis genomen werd. Een beskuit dat met applaus werd ontvangen door de leden van het Wijkplatform.

gymzaal

De gymzaal aan de Fluitekruidstraat die al lange tijd niet meer voldoet

Afgekeurd
de huidige gymzaal voldoet al lange tijd niet meer als gymruimte. Zo lekt het er en zijn er tal van andere gebreken waardoor het niet meer voldoet voor vrijwel elk soort activiteit. Alle betrokken partijen waren het er al lange tijd over eens dat er een oplossing voor moet komen.

Lange weg
Sinds 2006 is de Wijkbeheergroep Oost-Zuid en ook het voormalige Wijkplatform Malburgen bezig samen met afgevaardigden vanuit de omliggende scholen om een vervanging te krijgen voor de afgekeurde gymzaal. Ook in het Wijkactieplan 2016-2018 is de komst van een nieuwe gymruimte door bewoners als prioriteit aangegeven.
In 2013 was er door voormalig wijkwethouder Henk Kok toegezegd dat er een nieuwe gymzaal zal komen. Ondanks de toezegging was er nog niets bekend wanneer deze er dan ook zal komen en in wat voor vorm. Wel dat in 2014 begonnen zou worden met iets ter vervanging. Door politieke en financiële ontwikkelingen binnen de gemeente Arnhem was er ondanks de toezeggingen eind 2015 nog niets.

Nieuwbouw
Hoe en waar de gymzaal precies komt op het Jeugdplein terrein is nog niet zeker, wel dat het een gymzaal wordt naar de ‘Arnhemse norm’. Met een grootte van 24x16x7 meter.

Op de hoogte
Zowel de wijkwebsite als wijkkrant zal er de komende maanden nog regelmatig aandacht aan besteden.

Besluit
Het besluit wat is genomen op de avond van 5 April 2016, kan u hier vinden.

 

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*