Home / Activering & Werk / Huis vóór de Wijk – stevig fundament in wijkdeel Immerloo

Huis vóór de Wijk – stevig fundament in wijkdeel Immerloo

Vrijdagmiddag 17 januari werd officieel het doek gelicht van (of beter aan) het Huis voor de Wijk. Tijdens de nieuwjaarsborrel waar vele tientallen betrokkenen bij aanwezig waren – veelal vrijwilligers en familieleden, afgevaardigden vanuit gemeente waaronder wethouders, Team Leefomgeving en kartrekkers Lars Nieuwenhof en Marcel de Haas werden in toespraken terug- maar ook vooruitgekeken. 

Stevig fundament  

In wijkdeel Immerloo is het afgelopen jaar hard gewerkt om van een bekende plek dat voorheen bekend stond als Bewonershuis Prisma een blijvende ontmoetings- en activiteitenplek te maken voor Immerloo. Daarvoor was niet alleen een andere organisatiestructuur nodig om een verbreding van activiteiten en betrokken organisaties mogelijk te maken, maar ook een andere naam dat beter benadrukt welke functie deze plek nu heeft in Immerloo.

Er is het afgelopen jaar dan ook keihard ingezet door vrijwilligers en professionals uit tal van organisaties om een stevig fundament te creëren voor meer ontmoeting en activiteiten, zowel voor bewoners in als buiten Immerloo. Van koffie drinken tot Nederlandse les en van toneel tot naailessen en knutselactiviteiten voor kinderen.
Vrijwilligers uit organisaties zoals Stichting Prisma en vereniging Sport en Integratie vormen de basis dat er nu dagelijks een nog breder aanbod aan activiteiten is met een groeiend aantal deelnemers.
Huis voor de Wijk is ook een plek waar je terecht kan voor spreekuren vanuit hulporganisaties. Vragen over bijvoorbeeld opvoeding, school, gezondheid of om weer aan het werk te komen. Vanaf dit jaar ook meer ruimte voor jeugdactiviteiten, in een eigen afzonderlijke chill-ruimte met betrokkenheid van organisaties zoals AM support, Jeugdlab en Rijnstad.

Vrijwilligers, en afgevaardigden vanuit diverse wijkorganisaties waren aanwezig tijdens de Nieuwjaarsreceptie in Het Huis voor de Wijk op 17 januari 2020

Lars & Marcel

Kartrekkers Lars en Marcel bedankten tijdens hun toespraken alle betrokkenen voor hun grote inzet en zijn supertrots wat er met z’n allen het afgelopen jaar is neergezet. Dit jaar moet worden ingezet om dit succes te gaan uitbouwen. Uitbouwen in de zin van nog meer activiteiten en vrijwilligers maar ook letterlijk bouwen aan het huis.
Uit handen van Marcel en Lars ontvingen vrijwilligers actief in het Huis voor de Wijk daarnaast nog een certificaat voor het succesvol afronden van een BHV training. Dus ook bij eventuele calamiteiten weten de vrijwilligers in het Huis precies wat ze moeten doen.

Welverdiende BHV certificaten voor vrijwilligers in het Huis voor de Wijk

Verbouwing

Dit jaar staat een grote verbouwing in de planning. Een noodzakelijke want de keuken voldoet niet meer, de ruimte indeling moet deels anders en er is heel veel in het gebouw wat nodig moet worden opgeknapt en gemoderniseerd. Het budget voor de verbouwing is overigens nog niet helemaal rond, voor een ieder die een financieel steentje of steen bij wil dragen kan contact opnemen met Lars en Marcel via info@huisvoordewijk.nl

Doek gelicht

Als afsluiting van de nieuwjaarsbijeenkomst werd buiten voor het Huis voor de Wijk door de vrijwilligers het doek gelicht van het nieuwe naambord aan de gevel.

Als afsluiting van de receptie wordt het doek gelicht van het nieuwe logo aan de gevel van het Huis voor de Wijk

Meer informatie

Huis voor de wijk in Immerloo is van maandag t/m vrijdag elke dag geopend, voor een heerlijk kopje koffie tot het volgen van allerlei cursussen. Voor meer informatie kijk op de website van het Huis voor de Wijk, of breng eens een bezoekje!

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*