Home / Gemeente Arnhem / Huiselijk geweld. Het houdt niet op, totdat je iets doet.

Huiselijk geweld. Het houdt niet op, totdat je iets doet.

Als het thuis niet veilig is door jouw eigen gedrag of dat van anderen dan is het goed om erover te praten. Ongeacht op welke wijze je betrokken bent. De wijkcoach van Wijkteams Arnhem luistert naar jouw verhaal en kan met je meekijken naar mogelijke oplossingen om het geweld te stoppen en het in de toekomst te voorkomen. Onze hulp is gratis voor alle inwoners van Arnhem.

Wat is huiselijk geweld?

Voorbeelden van huiselijk geweld zijn schelden, vernederen of dreigen, emotionele chantage, vernielen, stalken, slaan, schoppen en duwen, geld verduisteren, dwingen tot seks en het uitbuiten of verwaarlozen van kinderen of ouderen. Huiselijk geweld kan ook buitenshuis plaatsvinden.

Is er direct gevaar? Bel 112.
Heb je nu hulp of advies nodig? Bel gratis met Veilig Thuis via 0800-2000.

De eerste stap naar een oplossing

Angst, schaamte of schuldgevoelens maken het moeilijk om erover te praten. Toch is erover praten de eerste stap naar een oplossing. In een vertrouwelijk gesprek denkt de wijkcoach met je mee hoe je de situatie kunt veranderen met behulp van mensen in je omgeving.

Ben je getuige of slachtoffer van huiselijk geweld? Bel gratis met Veilig Thuis via 0800 – 2000 of met Moviera via 088 – 3 744 744
Ben je slachtoffer van kindermishandeling? Bel gratis met Veilig Thuis via 0800 – 2000 of bel of chat met dekindertelefoon.nl

Een plan maken

De wijkcoach begeleidt je bij het maken van een plan, zodat je inzicht krijgt in de mogelijkheden die er zijn om het geweld te stoppen. Als hulp van specialistische zorgverleners nodig is, dan kunnen we die erbij betrekken. Vaak is hulp bij huiselijk geweld gratis, maar soms kan een eigen bijdrage gelden.

Wil je een afspraak met het wijkteam maken en heb je nog geen wijkcoach?
Bel dan met het serviceteam via telefoonnummer 088 – 226 00 00.

Veiligheid staat altijd voorop

Voor de veiligheid van kinderen, jijzelf of jouw partner, houden we ons aan de meldcode Huiselijk Geweld en registreren we in de VIR (Verwijsindex Risicojongeren). Persoonlijke gegevens behandelen we vertrouwelijk volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Ik vermoed huiselijk geweld

Maak je je zorgen om iemand en vermoed je huiselijk geweld? Dan is er altijd iets wat je kunt doen. Ook bij twijfel. Ga in gesprek met het slachtoffer of neem contact op met Veilig Thuis via telefoonnummer 0800 – 2000.

Over Wijkteams Arnhem

De wijkteams vind je midden in de wijken. We zijn er voor alle inwoners van Arnhem. Voor als je het even niet meer ziet zitten, problemen ervaart met opvoeden of opgroeien. Als je zorgen hebt over je partner, ouders of kinderen. Maar ook als je moeite hebt om rond te komen, zelfstandig wil blijven wonen of weer mee wil doen in de buurt. Kom dan naar het wijkteam. We zijn altijd dichtbij.

Loop gewoon binnen tijdens de inloopspreekuren in de wijken of maak een afspraak via de website. Je kunt ons ook bellen voor een afspraak via 088 – 226 00 00.
Actuele informatie over de inloopspreekuren in de wijken vind je op www.wijkteamsarnhem.nl.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*