Home / Cultuur / Huiskamerfestival Muziek bij de Buren Arnhem gaat van start!

Huiskamerfestival Muziek bij de Buren Arnhem gaat van start!

Zondagmiddag 9 december 2018 presenteert Arnhem voor de Zesde maal wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren Arnhem is dat de optredens plaatsvinden in minstens 100 huiskamers verspreid door de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Arnhem en maak je, binnen de intieme sfeer van de huiskamers, kennis met al het moois wat Arnhem op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Arnhemse muzikaliteit en gastvrijheid.

Muziek bij de buren in Malburgen

Ook deze editie natuurlijk weer deelnemers in de wijk Malburgen aan het meest leuke muziekfestival van de stad Arnhem – dat elk jaar weer in meer steden plaatsvindt. Neem dit jaar ook eens deel met je (huis)kamer in Malburgen, Immerloo of Het Duifje of als muzikant! Zie de informatie hieronder voor deelname.

Als wijkmedia houden we iedereen op de hoogte en we doen natuurlijk verslag van dit geweldige evenement.

Nationale Muziek bij de Buren-dag

Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar beter leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamers ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. In 2017 openden maar liefst 630 huiskamers in 14 steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgden samen 1890 optredens. In alle steden was de opkomst boven verwachting; meer dan 30.000 Nederlanders ontmoette deze dag muzikaal talent én elkaar. Dit jaar nemen ruim 15 steden deel aan Muziek bij de Buren, waaronder Arnhem. Muziek bij de Buren is daarmee nu al één van de grootste muziekfestivals van Nederland.

Muziek bij de Buren

Meedoen met Muziek bij de Buren?

Enthousiaste inwoners van Arnhem kunnen zich per direct opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Inschrijven kan nog tot en met 13 oktober 2018

via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl

Organisatie Muziek bij de Buren Arnhem

Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Arnhem is in handen van enkele betrokken bewoners en wordt ondersteund door meerdere lokale partners. Samen maken wij op zondag  9 december 2018 van Arnhem één grote huiskamer!

Praktische informatie:

  • Locaties: +/- 100 huiskamers in verschillende wijken in Arnhem
  • Datum: zo. 9 december 2018 van 12:00 -17:30 uur
  • Andere deelnemende steden: Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Nijmegen, Sneek, Uden, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.
  • Meer informatie en aanmelden: www.muziekbijdeburen.nl

Muziek bij de Buren

Een reacti

  1. Elke jaar weer genieten van de diversiteit aan optredens en overal een relaxte sfeer! Het is ook gewoon leuk om bij anderen in Malburgen eens binnen te kijken.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*