Home / Gemeente Arnhem / Immerloo is 69 kilo schoner

Immerloo is 69 kilo schoner

Onder de noemer “Houd Immerloo Schoon” werd er op zaterdagochtend 24 maart door diverse organisaties zwerfafval opgeruimd op en rond de pleinen in Immerloo. De actie was onderdeel van de Afval Estafette en werd georganiseerd door het Kinderwijkteam en Wijkbeheergroep Immerloo – en daarnaast met deelname vanuit Volkshuisvesting, Rijnstad, politiek (SP) en Team leefomgeving.

Anderhalf uur en 69 kilo ‘rijker’

Een zeer succesvolle actie want met de ongeveer 25 deelnemers werd in ongeveer anderhalf uur 69 kilo zwerfafval opgeruimd. Er werd gestart vanaf locatie aan de Eimmerssingel waar Stichting Prisma is gehuisvest. Vanaf daar werd in kleine groepjes opgeruimd. Vooral de struiken op de pleinen bevatte heel veel zwerfafval, evenals achter de flat aan de Wheme.

Houd immerloo Schoon foto 2

Van luier tot laptop

Leverde de actie ook nog wat bijzonders op? Jawel! Zo werd er 10 Euro gevonden, maar ook een uit een flat naar beneden geworpen luier en een nog goed uitziende laptop.

Houd Immerloo Schoon foto 3

Vervolg

Als eerste keer al zeer succesvol, grote kans dat het dus een vervolg krijgt. Overigens verwijderen Kinderwijkteams o.l.v. Mike Hoose al wekelijks op tal van plekken (waaronder ook in Malburgen) zwerfafval door heel Arnhem. Als beloning voor de vrijwillige inzet door de kinderen afgelopen week worden ze getrakteerd op een bezoek aan Burgers’ Zoo.

Nog wat meer foto’s van de deelnemers zijn hier te vinden.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*