Home / Gemeente Arnhem / In Malburgen Oost-Noord gaan ondergrondse containers dicht vanaf 3 juni

In Malburgen Oost-Noord gaan ondergrondse containers dicht vanaf 3 juni

De ondergrondse containers van de gemeente Arnhem worden vanaf 3 juni 2019 gefaseerd afgesloten. Net als in alle andere wijken van de gemeente Arnhem kan er dan alleen nog afval in worden gegooid door gebruik te maken van de gemeentelijke afvalpas.

Stickercampagne

De gemeente Arnhem zal de komende weken bewoners in Oost-Noord heel goed op de hoogte houden wanneer precies de container bij u in de straat zal gaan worden afgesloten. Deze informatie wordt duidelijke gemaakt op de ondergrondse containers met behulp van speciale tijdelijke stickers in onderstaande kleuren.

container sticker 1

Ook de ondergrondse containers voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken worden afgesloten

Niet alleen de containers voor restafval worden afgesloten, ook de ondergrondse containers voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik gaan dicht. Dit wordt duidelijk gemaakt met een onderstaande oranje sticker op de betreffende ondergrondse containers.

Eh..afvalpas, die heb ik niet, wat nu?

Heeft u geen afvalpas of bent u deze kwijt? Vraag deze dan aan bij de gemeente Arnhem. Op  https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/afval/afvalpas leest u alles hoe dit te doen.

Informatie campagne

Om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden over de veranderingen lanceert de gemeente een uitgebreide informatiecampagne zowel online als offline. Zo is er op onderstaande link specifieke informatie te vinden over de afsluiting in Oost-Noord
https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/afval/Ondergrondse_containers_in_Malburgen_Oost_Noord
Daarnaast zullen er op diverse plekken posters komen te hangen waarop duidelijk wordt gemaakt dat containers worden afgesloten

Roadshow

Op woensdagmiddag 22 mei vanaf 13:00 uur is er een roadshow bij MFC Malburcht. Hier zijn onder andere de Schone Buurtcoaches aanwezig om uitleg te geven over de afsluiting en zij kunnen u ook helpen met het aanvragen van een afvalpas.

Wijkmedia Malburgen

Wijkmedia Malburgen zal u de komende maanden ook op de hoogte houden met betrekking tot de afsluiting van ondergrondse containers. In alle wijkdelen zullen deze binnen enkele maanden zijn afgesloten.

2 reacties

  1. Hoi redactie (Michel) misschien goed om erbij te vermelden dat ook met gebruik van de afvalpas het gebruik van de containers gratis is. Bij mij in de straat denken verschillende bewoners dat ze moeten gaan betalen.

    • Hallo Anja, nee klopt. Ook met gebruik van de afvalpas blijft gebruik van de ondergrondse containers gratis. Althans voorlopig, het is aan de politiek om te bepalen wanneer en hoe betaald gebruik van de ondergrondse containers wordt ingevoerd.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*