Home / Cultuur / Kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers Festival uitgesteld naar september

Kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers Festival uitgesteld naar september

Het kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers Festival gaat definitief niet plaatsvinden tijdens het Pinksterweekend van vrijdag 29 mei tot en met zondag 1 juni. Dat heeft de organisatie van het Ruimtekoers Festival bekend gemaakt. De organisatie is in verband met de coronacrisis nu voornemens om het festival tijdens het eerste weekend in september te laten plaatsvinden.

Wat is het Ruimtekoers Festival?

Het Ruimtekoers Festival is een breed kunst- en cultuurfestival dat voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd in de wijk Malburgen. Het festival biedt ruimte aan zowel landelijke bekendheid op kunstzinnig en cultureel gebied, maar ook op wijkniveau. Zo werd vorig jaar het festival officieel geopend door de mediagenieke en bekende schrijver en columnist Bas Heijne maar was er ook ruimte voor wijkcultuur en jeugd- en jongerenorganisaties uit de wijk zoals het Timmerhuis. Het festival is gratis toegankelijk maar voor sommige voorstellingen en andere activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

cultuurfestival

12 februari 2020 – De succesvolle kick-off bijeenkomst in Sama Sama voor deelnemers aan het Ruimtekoers Festival

Waar is het Ruimtekoers Festival in 2020?

Dit jaar is de hoofdlocatie van het festival niet aan de Paardebloemstraat in West, maar op het grasveld aan de Akkeleistraat in Oost. Gelegen achter het pompstation van de Shell en nabij Nijmeegseweg en winkelcentrum Drieslag was in het verleden al eerder een locatie voor wijkactiviteiten. Bedoeling is dat het festival ook op allerlei manieren de verbinding gaat opzoeken met het winkelcentrum Drieslag.

Juist nu de verbinding opzoeken

In deze lastige coronacrisis is het juist nu belangrijk om de verbinding op te zoeken. Dat zien we onder andere aan alle mooie sociale wijkinitiatieven die er nu overal geïnitieerd worden, van gratis huiswerkbegeleiding tot aan een maaltijdservice.  De organisatie van Ruimtekoers wil hier ook zijn steentje aan bijdragen en roept iedereen die dat wil te participeren in kunst en cultuur, ook door bijvoorbeeld bijzondere verhalen in deze tijd te delen.

Mee doen? Dat kan!

Participeren in kunst en cultuur en meedoen met Ruimtekoers? Dat kan! Neem contact op via info@ruimtekoers.nl .

Meer informatie over het Ruimtekoers Festival in september 2020 in de wijkmedia, houd ook de website van Ruimtekoers en de facebookpagina in de gaten voor de programmering en de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de organisatie.

cultuurfestival

Het Ruimtekoers Festival 2019 aan de Paardebloemstraat in Malburgen West

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*