Home / bijeenkomst / Lex Achterstraat neemt afscheid van het Wijkbeheer Malburgen

Lex Achterstraat neemt afscheid van het Wijkbeheer Malburgen

Een zeer gewaardeerd en betrokken lid van het Wijkbeheer Malburgen gaat de wijk verlaten. Lex Achterstraat verruilt vanaf komend voorjaar zijn mooie stekje aan de Malburgse Bandijk voor eentje in Almere. De laatste Wijkplatformvergadering  van dit jaar vond Lex een mooi moment om afscheid te nemen van het Wijkbeheer Malburgen.   

Betrokken wijkveteraan

Ruim 10 jaar lang heeft Lex zich voor (en rondom) de wijk ingezet als vrijwilliger en behoort hiermee tot een echte wijkveteraan met jaren aan kennis en ervaring als het gaat om bewonersparticipatie op wijkniveau maar ook over onderwerpen die stadsbreed speelden zoals bijvoorbeeld het tegenhouden van de komst van een overlastgevende asfaltcentrale.

Afscheid Lex Achterstraat

Lex tijdens een verkeersschouw in Malburgen samen met andere wijkbewoners en afgevaardigden vanuit de gemeente Arnhem – 2012

Van Asfaltcentrale Bruil tot aan rotonde kunst

De betrokkenheid van Lex begint al vroeg in 2008. Namens de Bewonersvereniging Stadseiland zet hij samen met andere belangengroepen uit Arnhem en Westervoort zich in tegen de komst van de Asfaltcentrale Bruil op de Kleefse Waard. Een succes want Bruil ziet af van de komst naar Arnhem door o.a. deze protesten vanuit de bewoners. In 2007 wordt Lex lid van de Wijkbeheergroep Oost-Noord en vanaf dan gaat het rap met zijn brede betrokkenheid en inzet voor de gehele wijk. Zo nam Lex deel in diverse werkgroepen (van rotonde kunst tot aan opfleuracties) en het Wijkplatform Malburgen. Vooral vanuit het Wijkplatform en de Wijkbeheergroep Oost-Noord zette Lex zich in voor verbetering van de leefbaarheid in de wijk en om de bewonersbetrokkenheid zo breed mogelijk te houden. Voor Lex was en is Malburgen altijd één wijk en zijn bijvoorbeeld het Stadseiland of Oost en West slechts fysieke gebieden en geen scheidslijnen als het gaat om leefbaarheid en bewonersbetrokkenheid.

Afscheid Lex Achterstraat

Lex is van alle markten thuis…ook die van de plaatsing van plastic koeien (lees rotonde kunst) – 2013

Malburgs’ Koppeltje

Onder applaus van de leden Wijkplatform Malburgen Oost ontving Lex uit handen van Wijkbeheergroep Oost-Noord lid Marten Souman een Malburgs’ Koppeltje. Het Malburgs’ Koppeltje is een gouden speldje wat wordt uitgereikt aan diegene die zich lang en/of bijzonder betrokken hebben ingezet in en voor de wijk Malburgen.

Afscheid Lex Achterstraat

Ontvangst van het Malburgs’ Koppeltje uit handen van Wijkbeheergroep Oost-Noord lid Marten Souman tijdens het Wijkplatform van 4 december 2018

De Wijkmedia Malburgen bedankt Lex voor zijn jarenlange inzet, betrokkenheid en samenwerking en wenst hem en zijn vrouw heel veel mooie jaren tegemoet in Almere. 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*