Home / Malburgen / Maak de feestdagen geen feestje voor inbrekers

Maak de feestdagen geen feestje voor inbrekers

Nog een weekje en dan zijn de Kerstdagen en kerstvakantie aangebroken. Een gezellige periode die velen ook (ver) van huis, bijvoorbeeld bij familie of vrienden  vieren. Helaas ook een periode waarbij het aantal inbraken en diefstallen flink toeneemt. Vooral in een wijk als Malburgen met een zeer hoog percentage inbraken en diefstallen is er een piek tijdens de feestdagen. Door slechts enkele voorzorgsmaatregelen te nemen verkleint u de kans op inbraak of diefstal al flink.

Voorzorgsmaatregelen

  • Zorg ervoor dat het huis bewoond lijkt tijdens uw vakantie. Vraag een vertrouwd iemand om uw brievenbus leeg te maken
  • Maak gebruik van een tijdschakelaar, stel deze zo in waardoor het lijkt dat iemand op wisselende momenten in huis is
  • Maak niet op social media (facebook) algemeen bekend dat u op vakantie gaat, wanneer en hoelang
  • Sluit tuinpoorten goed af en zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk spullen in de tuin in het zicht staan die inbrekers kunnen gebruiken om ergens op te klimmen (bijv. afvalcontainers.) Zet geen afvalcontainers neer in achterpaden

Donkere Dagen Offensief

Tijdens het Donkere Dagen Offensief zet de politie in deze periode, Oktober tot maart, extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven door onder andere controles uit te voeren.

Voor de thuisblijvers

Ziet u iemand in de straat die er niet thuishoort en bijvoorbeeld bij huizen naar binnen kijkt of op de uitkijk lijkt te staan? Spreek diegene eens aan met een simpel “hallo” of bel 1-1-2. Criminelen houden niet van een sociale buurt!  U kan natuurlijk ook contact opnemen met uw wijkagent als u iets niet vertrouwd, zie ook: http://inmalburgen.nl/item/wijkagenten-malburgen-immerloo-en-duifje/  

Toch diefstal of (poging tot) inbraak?

Ook al is de kans zeer klein dat u uw spullen terugkrijgt, doe altijd aangifte. Ook bij kleine diefstallen uit uw tuin of bij pogingen tot inbraak. De politie gebruikt aangifte data t.b.v. inzet. Meer aangiftes betekent meer inzet in uw buurt.

2 reacties

  1. Hallo bij mij in de Graslaan zie ik regelmatig dezelfde persoon op alle bellen drukken om te kijken of er iemand thuis is moet ik dit doorgeven?

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*