Home / Cultuur / Malburgen niet in de prijzen tijdens de jaarlijkse Wijkprijs-uitreiking

Malburgen niet in de prijzen tijdens de jaarlijkse Wijkprijs-uitreiking

Malburgen viel helaas dit jaar niet in de prijzen tijdens de jaarlijkse wijkprijs uitreiking in het stadhuis op 20 oktober. De Wijkprijs is een jaarlijkse geldprijs uitgereikt door de gemeente Arnhem om buurt- en wijkprojecten van bewoners mee te ondersteunen. Bewoners kunnen een project in begin van het jaar indienen bij de gemeente Arnhem. Voordat de uitreiking in de Burgerzaal van het stadhuis plaatsvindt, kunnen de deelnemers zich eerst met hun ideeen presenteren aan de aanwezigen. Aanwezigen konden zelf stemmen op vier winnende projecten. Wethouder Anja Haga reikte de prijzen uit.

De 16 projecten die meededen dit jaar kwamen vooral uit Arnhem Noord. Twee van de deelnemende projecten die hieronder kort worden omschreven kwamen uit de wijk Malburgen.

Het Malburgs’ Verhalen Boek

Een aantal betrokken bewoners uit de wijk Malburgen willen een verhalenboek samenstellen. Verhalen verteld door  bewoners, over de wijk Malburgen, voor bewoners. Verhalen van zowel jonge als oudere bewoners. Het boek moet aan de hand van deze verhalen een leuk en informatief beeld schetsen hoe de eerste wijk van Arnhem Zuid zich heeft ontwikkeld tot de grootste wijk van de stad Arnhem qua inwoneraantal.

wijkprijs 2016

Presentatie van het Malburgs’ Verhalenboek tijdens de Wijkprijs 2016

pimp het park

Presentatie van het idee Pimp het Park

Pimp het park nog wat op!

Een initiatief van een bewoonster uit Malburgen West om het park West in dit wijkdeel nog leuker te maken met nog meer activiteiten voor zowel jong als oud. Van een kindercamping tot en met een plek voor theater en een skatebaan.

Ondanks dat beide projecten niet hebben gewonnen kijken de initiatiefnemers naar andere manieren van financiele ondersteuning om het idee toch te verwezenlijken.

wijkprijs 2016

Bewoners uit Malburgen tijdens de stemronde voor Wijkprijs 2016

winnaars Wijkprijs

De winnaars van de Arnhemse Wijkprijs 2016

Wie wonnen wel

Het project Spijkerhotel uit de wijk Spijkerkwartier was de absolute winnaar, met het hoogste geldbedrag van 3000,- Euro. Prijzen waren er onder andere ook voor; Buurtkeuken de Laar en  Bloeiend St. Marten 2.0.

Meedoen?

Vanaf komend voorjaar kunt u uw projecten weer opgeven voor de voorselectie van de Wijkprijs 2017.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.