Home / bijeenkomst / Malburgen van het aardgas af?

Malburgen van het aardgas af?

Eind augustus plaatsten we dit artikel over energie besparen en ‘van het gas af.’ Het bericht leverde een groot aantal reacties op waarvan vele boos en/of ongerust. Malburgen van het gas af – blijkt uit de reacties onder het artikel – is voor veel bewoners een horrorscenario van torenhoge investeringen en verhalen over slecht werkende warmtepompen. Gelukkig kwam er onder het artikel ook een inhoudelijke reactie vanuit Arnhem Aan, de gemeentelijke organisatie die het artikel had aangeleverd.

Gaat Malburgen nu wel of niet van het gas af?

Om die vraag te beantwoorden ging de wijkmedia van Malburgen naar de eerste van de drie wijkgesprekken die in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje worden georganiseerd, vandaag op winkelcentrum Drieslag. Arnhem Aan medewerkster Maud Wolf geeft aan dat bewoners zich absoluut geen zorgen hoeven te maken dat Malburgen snel van het gas zal gaan. Dat woningen ook in Malburgen net als de rest van Nederland ooit van het gas af gaan zal zeker gebeuren, maar dan moet je denken aan na 2030 aldus Maud. Op de vraag of bewoners nog met een gerust hart een nieuwe CV ketel kunnen kopen antwoord Maud volmondig ja.

gas

De eerste van drie wijkgesprekken vanuit Arnhem Aan in Malburgen werd uitstekend bezocht door bewoners met vragen over energiebesparing

Waarom dan de wijkgesprekken?

De wijkgesprekken vanuit Arnhem Aan gaan vooral ook over energie besparen en er wordt  onafhankelijk advies gegeven. Arnhem Aan is een gemeentelijke organisatie en heeft geen commerciële belangen. Dat advies is overigens ook heel breed, of het nu gaat om vragen over isolatie of de aanschaf van zonnepanelen. Daarnaast willen de medewerkers van Arnhem Aan heel graag weten wat bewoners nu al doen om energie te besparen, hoe ze denken over energie besparen, hebben ze misschien tips en ideeën voor andere bewoners – dat is wat de wijkgesprekken over energie besparen inhouden.

Aankomende wijkgesprekken

Heeft u vragen over energie besparen, wat zijn de mogelijkheden van zonnepanelen of misschien wilt u wel een warmtepomp? Kom dan naar de aankomende wijkgesprekken in Malburgen op onderstaande locaties en data.

Datum: donderdag 17 september, tijd 10:00 – 12:00 uur

Locatie: bij supermarkt Jan Linders voor de ingang aan de Hoefbladlaan

Datum: maandag 12 oktober, tijd 19:00 – 21:30 uur

Locatie: Moskee, Stichting Islamitisch Centrum Arnhem-Zuid, Fluitekruidstraat 2

Contact met Arnhem Aan

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt mailen naar Shehnaaz.Kasiem@arnhem.nl of bellen met (026) 377 3682.

Over Arnhem Aan

https://www.arnhemaan.nl/

 

2 reacties

  1. Paniek dus om niks!

  2. Het is al erg genoeg dat de huren zo omhoog gaan .
    en ook de WOZ waarde van de huizen. nu weer het gedoe om ons van het gas af te gaan halen .we worden zo steeds verder uitgeknepen .
    We worden met steeds hogere lasten opgezadeld ze weten niet van ophouden .
    Terwijl er miljarden door de regering naar Brussel verdwijnen waar we nooit 1 euro cent van terug zullen zien Weet waar je niet op moet stemmen met de volgende verkiezingen volgend jaar.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*