Home / Cultuur / Muziek bij de buren 2020 – van het Arnhems Gemaal tot in Atelier ’t Duifje

Muziek bij de buren 2020 – van het Arnhems Gemaal tot in Atelier ’t Duifje

Voor het zevende achtereenvolgende jaar kon er zondag 2 februari 2020  in tal van steden in Nederland weer worden genoten van Muziek bij de Buren. Het muzikale (huiskamer) spektakel vond dit jaar alleen al in Arnhem op ruim honderd locaties plaats, waarvan tien in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje. De wijkmedia bezocht drie locaties – het Arnhemse Gemaal, in het uiterste puntje van west, een huiskamer aan de Stadswaardenlaan en Atelier ’t Duifje in het verre oosten van de wijk.

Muziek bij de Buren 1

De band Wicked Valerie in een huiskamer aan de Stadswaardenlaan

Van een fagot ensemble tot Amy Winehouse en indie folk muziek

Een wisselend repertoire en samenstellingen verspreid over alle locaties. Van Archie’s Grand Adventure in het Arnhems Gemaal met indie folk, de covers van onder andere Amy Winehouse door Wicked Valerie in de Stadswaardenlaan, tot aan de klassieke en moderne klanken van het fagot ensemble La Folia in Atelier ’t Duifje.

Het fagot ensemble La Folia in Atelier ‘t Duifje

Muzikaal feestje

Niet alleen stelden de deelnemende bewoners hun woonkamer muzikaal ter beschikking, ze maakten er ook een echt feestje van. Zo was er op elke locatie wel iets (warms) te drinken en op sommige locaties een royale keuze aan allerlei hapjes.

Archie’s Grand Adventure in Het Arnhems Gemaal

Goed bezocht maar kwam langzaam op gang

Op elk van de tien locaties in Malburgen, Immerloo en Het Duifje werd een aantal keren op verschillende tijdens opgetreden zodat je als bezoeker aan het festival ‘een rondje huiskamers kon doen.’ Ondanks dat het festival dit jaar (misschien door het weer) wat langzaam op gang kwam op sommige locaties waren de deelnemende bewoners zeker tevreden over het aantal bezoekers.

Meer foto’s van de optredens in het Arnhems Gemaal, Stadswaardenlaan en Atelier ’t Duifje zijn hier te vinden.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*