Home / Cultuur / 11 December – Muziek bij de Buren

11 December – Muziek bij de Buren

foto Muziek bij de Buren

Dit jaar wordt alweer voor de vierde keer het leukste stadsbrede muziekevenement van Arnhem georganiseerd. Onder de noemer Muziek bij de Buren  wordt er door de gehele stad Arnhem in minimaal 120 huiskamers opgetreden door (opkomend) muzikaal talent. Huiskamers worden omgetoverd tot een intiem podium. Vorig jaar speelde zich in elf huiskamers in Malburgen zo’n feestje af. Alle huiskamers en muzikanten uit Malburgen kunnen zich vanaf nu weer aanmelden!

In die huiskamers kan je op 11 December luisteren naar één van de drie optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Arnhem en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat Arnhem op muzikaal vlak te bieden heeft. Omdat de gastvrijheid ook in de huiskamers van Malburgen onbetaalbaar is, zijn de optredens vrij toegankelijk!
foto Muziek bij de Buren

Huiskamers en Muzikanten gezocht

Inwoners van Arnhem kunnen zich opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Want alleen samen maken wij Arnhem op 11 december gezelliger en muzikaler. Tot en met 16 oktober kunnen huiskamers en muzikanten zich inschrijven via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl

Muziek bij de Buren door heel Nederland

Muziek bij de Buren mag zich met recht hét huiskamerfestival van Nederland noemen, want wij breiden in rap tempo uit. Na Arnhem, Deventer, Hengelo, Nijmegen en Zwolle sluiten dit jaar ook Ede, Enschede, Meppel en Wageningen zich aan. Muziek bij de Buren is in 2013 gestart om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk – zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn. Huiskamers veranderen voor de bezoeker in een blijvende herinnering, in plaats van een anoniem huis. Dit positieve effect drijft ons tot de ambitie om Muziek bij de Buren in heel Nederland plaats te laten vinden. Met inmiddels 9 gastvrije steden, komt het doel om het festival naar steeds meer steden te brengen, stap voor stap dichterbij.

Organisatie Muziek bij de Buren Arnhem  

Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren is in iedere stad in handen van enkele enthousiaste inwoners die worden ondersteund door diverse lokale partners en sponsoren. Samen maken zij Nederland op 11 december één grote huiskamer.

Praktische informatie

Locaties: diverse huiskamers in Arnhem, Deventer, Ede, Enschede, Hengelo, Meppel, Nijmegen, Wageningen en Zwolle.
Datum: zo 11 december 2016, 12:00 -18:00
Meer informatie en aanmelden: www.muziekbijdeburen.nl

flyer Muziek bij de Buren

 

Een reacti

  1. Roelie van der Weide, Volkshuisvesting

    De huiskamer van de museumwoning Hazelaarstraat (Malburgen-West) is aangemeld voor Muziek bij de Buren. Kans om even binnen te kijken en te genieten van muziek in een bijzondere omgeving! Lukt dit niet, kijk dan op http://www.museumwoningenarnhem.nl voor verdere openingstijden.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*