Home / Cultuur / NL Doet! in Het Duifje weer succesvol

NL Doet! in Het Duifje weer succesvol

NL Doet! actie afval inzameling
NL Doet! De jaarlijks nationaal georganiseerde dag dat bewoners samen in de buurt of wijk een activiteit uitvoeren was dit jaar weer zeer geslaagd. Ruim 30 bewoners waaronder veel kinderen namen deel om Het Duifje tijdens een zonnige zaterdagochtend weer schoon te maken van zwerfvuil.

Opruimdag Het Duifje 2

Succesvolle opkomst en succesvolle opbrengst

Met meer deelnemers dan vorig jaar werden in totaal 42 vuilniszakken met afval opgehaald in iets minder dan 3 uur. Een betere score dan vorig jaar, al is dat maar hoe je het bekijkt.

Mogelijk gemaakt door Wijkbeheergroep Het Duifje

De Wijkbeheergroep Het Duifje organiseert de opruimactie al een aantal jaren succesvol – waarbij er dan 2 maal per jaar gezamenlijk wordt opgeruimd. Stichting Straat in Actie zorgde ook deze keer weer gratis voor de benodigde attributen zoals reflecterende hesjes, afvalknijpers etc. Afgesloten werd er met een gezamenlijke lunch en een presentje voor de deelnemers.

Opruimdag in Het Duifje 3
Wijkbeheergroep?

Een Wijkbeheergroep is een actieve groep bewoners die in elke deelwijk van Malburgen zoals Het Duifje actief is. Het organiseert allerlei activiteiten zoals deze en hiermee een bijdrage aan de verbetering van de leefbaarheid in de wijk en verbindt bewoners. Daarnaast is een wijkbeheergroep een door de gemeente erkende groep bewoners met een eigen budget om activiteiten te organiseren of te faciliteren. Heeft u bijvoorbeeld een leuk idee, dan kunt u contact opnemen met de Wijkbeheergroep middels de opbouwwerker, of kom eens een keer naar een vergadering.

Meer weten mail: w.petersen@rijnstad.nl

Een reacti

  1. Levi en Jannie

    Het is goed om te zien dat er steeds meer bewoners en kinderen mee doen met deze actie. Vrijwilligers bedankt voor de verzorging van de lunch fruit en plantje en het snoepje voor de kinderen.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.