Home / Malburgen West / Overlast colporteurs in Malburgen

Overlast colporteurs in Malburgen

De redactie van de website heeft het afgelopen half jaar een groot aantal klachten gehad over de toename aan colporteurs die aanbellen. Het gaat vooral om verzoeken tot het doen van onderhoud aan woningen. Van schoorsteenvegen t/m reparaties van scheuren en voegwerk, van alarmsystemen t/m dak reparaties.

Niet alleen bij koopwoningen
Kwamen de klachten vooral eerst van koopwoningeigenaren in Malburgen, sinds dit jaar ook regelmatig van bewoners uit huurwoningen, zoals voor het bestellen van (diepvries) voedingspakketten en energie- en telecomaanbieders tot en met geloofsovertuigers.

Vaak dezelfde excuses zoals…
‘…we zijn bij u in de straat bezig en willen bij u vrijblijvend het dak controleren…”
“…we hebben voor deze wijk een speciale aanbieding…”

Regelmatig gaan colporteurs hierbij vervelend opdringerig te werk wat vooral voor ouderen lastig kan zijn.

Sticker
Mocht u colportage hinderlijk vinden dan kunt u doormiddel van een sticker dit aangeven.
Het televisieprogramma Kassa biedt een gratis sticker aan die u hier kan aanvragen.

De webredactie zal tevens het probleem kenbaar maken bij verschillende wijkorganisaties in Malburgen. Mogelijk dat er vanuit het Wijkbeheer interesse is om een eigen actie op te starten om de overlast aan colportage aan de deur tegen te gaan. Bijvoorbeeld met een eigen ’Ja-Nee’ sticker (wel collectes maar geen colportage.)

 

4 reacties

  1. Kan niet alleen lastig zijn voor ouderen hoor! We hebben soms wel 2 of 3 keer per week!!! Altijd zelfde smoesjes dat ze gratis dit of dat willen controleren. Kan de gemeente deze overlast niet stoppen?

  2. Gewoon niet open doen! Door het raam kijken en als je het niet vertrouwd of geen interesse hebt niet open doen
    Of plak een briefje op de deur met tekst wij kopen niets

  3. Erg veel last van met name energie bedrijven e.d.En ik heb stickers,maar ze bellen gewoon aan,en als ik dan naar de sticker wijs zeggen ze “ik ben geen verkoper,maar…”Het zijn altijd jonge jongens.Dus bij mij helpt de sticker niet,moet ik nu een groot bord NIET STOREN gaan ophangen?Ik vind het zo irritant en heb er al jaren last van.(En woon trouwens in een huurwoning.)

    • Beste Yvonne dank voor je reactie. We hebben recent als wijkmedia al meer klachten erover ontvangen. Het gaat dan inderdaad met name om energiebedrijven die gebruik maken van jongeren – vaak erg opdringerig, met smoesjes als wij verkopen niets willen alleen uw gegevens even controleren of we zijn bezig met een onderzoek naar energiegebruik (onder kleine ondernemers). Ze richten zich dan ook vaak op eenmansbedrijfjes (zzp’ers) ingeschreven bij de KvK. Het enige wat helpt in zo’n geval is kortaf blijven – aangeven niet mee te willen werken/geen interesse te hebben.

      De stickers werken op zich goed, alleen met uitzondering van dit soort verkoopmethodes, daar helpt alleen bij om gewoon de deur helemaal niet open te doen.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*