Home / Gezondheid / Overlast ongedierte door voeren van watervogels in Oost-Zuid

Overlast ongedierte door voeren van watervogels in Oost-Zuid


Een ‘brood tsunami’ dat zijn de woorden van een boze buurtbewoner uit de omgeving Zwanebloemlaan. Al een paar jaar klagen bewoners in vooral Malburgen Oost-Zuid over de enorme hoeveelheden brood wat wordt gedumpt in en om de watergangen door mede bewoners.

Het gaat hierbij niet om enkele sneetjes, maar hele broden worden dagelijks in het gras of water gegooid. Overigens niet alleen de watergang aan de Zwanebloemlaan, ook in de omgeving van de Koppelstraat en bij de watergang aan de Veldbloemenlaan wordt te vaak en veel te veel brood gegooid. Zoveel dat het merendeel niet wordt opgegeten en blijft liggen.
MALBURGEN_eendjesvoeren  

Overlast van ongedierte
Veel brood in en rond het water zorgt niet alleen voor verzuring van het oppervlakte water maar zorgt er ook voor dat het ratten en muizen aantrekt. Over die toename van ratten zijn al klachten binnengekomen bij het Wijkbeheer.

Bebording
Enkele jaren geleden heeft het Waterschap borden geplaatst in een aantal van de watergangen in Oost-Zuid. Zie onderstaand bord. Mocht u dit bord zien, voer dan niet teveel en attendeer uw mede wijkbewoners erop mochten ze dit wel doen.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*