Home / Cultuur / Overname Steenfabriek Elden door St. Klinker van de baan

Overname Steenfabriek Elden door St. Klinker van de baan

MALBURGEN_Uiterwaardenopendag_120414_35WEB2
St. klinker heeft laten weten aan de gemeente Arnhem de overname van de Eldense Steenfabriek niet te willen doorzetten. Dit heeft de St. aangegeven middels een brief gericht aan het college B&W. De brief komt na jaren van hard werk op en rond de steenfabriek en onderhandelingen met de gemeente Arnhem over de exploitatie en overname.

De stringente voorwaarden die de gemeente stelde bij een overname waren voor St. Klinker de hoofdoorzaak om van een overname af te zien. Zo mocht er maar een maximaal ontvangst zijn van vijftig personen en maximaal vier programma’s per jaar (waar vanuit de gemeente zelf al twee waren gereserveerd voor 2015.) Samen met de andere voorwaarden en kosten die gemoeid zijn met de verbetering en het onderhoud van de steenfabriek gaf dit te weinig ruimte voor een succesvolle exploitatie nu en in de toekomst.

St. klinker
St. Klinker is een organisatie die zich al jaren inzet om Arnhemmers te verbinden aan de ruigte van het ‘groene cultuur’ gebied Meinerswijk. Dit doet de stichting door het organiseren van allerlei kunstzinnige en natuurzinnige projecten in en rondom de historische Steenfabriek Elden.

Succesvol
Zowel de publieke activiteiten alsook de groepsactiviteiten waren tot nu toe altijd zeer succesvol en trokken veel belangstelling. Zo organiseerde de stichting opendagen, rondleidingen, lezingen en diverse thematische activiteiten al dan niet met andere organisaties. Hierbij werd altijd rekening gehouden met de uniekheid van het gebied en het behoud van de steenfabriek Elden.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*