Home / Malburgen / Politie waarschuwt voor babbeltrucs

Politie waarschuwt voor babbeltrucs

Wijkagenten in Malburgen waarschuwen voor babbeltrucs. Vooral ouderen worden benaderd. Er wordt vaak eerst een oudere opgebeld. Tijdens het gesprek wordt er met een smoes een afspraak gemaakt voor een bezoek aan huis. Tijdens dit bezoek wordt het slachtoffer dan (vaak door meerdere personen) afgeleid en er waardevolle spullen gestolen.

Politie raad het volgende aan:

  • Ga niet in op zielige verhalen, zowel aan de deur of aan de telefoon. Oplichters vertellen vaak zielige verhalen om binnen te komen
  • Ga niet in op verhalen zoals; “wij zijn in de buurt bezig met een inspectie, mogen we even bij u binnenkomen om te controleren”
  • Open niet zomaar de centrale toegangsdeur van uw appartementencomplex of flat, als u de persoon/personen niet kent
  • Vertrouwt u het niet, bel 112

Geen spoed maar wel goed om te melden

Malburgen heeft een aantal wijkagenten die u kan benaderen mocht er iets zijn in uw buurt- of wijkdeel wat wel belangrijk is om te melden, maar geen spoed heeft. Bijvoorbeeld meldingen over een hennepplantage of drugshandel. Heeft u informatie over een misdrijf, meld dit bij de politie op 0900 – 8844.

Klik hier voor informatie over de wijkagenten in Malburgen

Wilt u een wijkagent benaderen, dan kan u via bovenstaande link contact opnemen met de wijkagent in uw wijkdeel. Weet u niet wie u precies moet benaderen, neem dan contact op met
sabrina.puijn@politie.nl of sandra.riemslag@politie.nl 

Anoniem melden

Wilt u liever anoniem blijven maar melding maken van een misdrijf, bel dan M. 0800-7000

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*