Home / Nieuws / Primeur in Arnhem – de politiebakfiets van wijkagent Bas

Primeur in Arnhem – de politiebakfiets van wijkagent Bas

Malburgen (West) heeft een primeur in Arnhem. De eerste politiebakfiets is sinds 20 mei in gebruik door de wijkagent van Malburgen West Bas Wijnen. Tijdens de eerste rit door de wijk fietste  de wijkmedia even een stukje mee om te vragen waar en hoe de fiets gebruikt gaat worden.

Mobiel bureau op wielen

Het eerste wat aan de speciaal op maat gemaakte elektrische bakfiets opvalt, is dat deze er heel stevig uitziet met herkenbare politie opdruk. Niet het type dat door de zogenaamde ‘bakfietsmoeders’ wordt gebruikt om het kroost dagelijks naar school te rijden. Dat moet ook wel want Bas sleept aardig wat mee – van zijn laptop tot aan koffie in thermoskannen en hondenkoekjes. Je kan de bakfiets zien als een klein mobiel bureau met een maximum snelheid van 25 km per uur.

Bas legt uit dat de fiets niet bedoeld is voor de standaard surveillance zoals de andere fietsen maar vooral om met bewoners op een makkelijk toegankelijke manier in gesprek te komen. Het is een echte eye-catcher op wielen en er zal dan ook veel mee in West rondgefietst gaan worden en niet ergens mee op vaste tijden en locaties worden gestaan. Op die manier komt Bas met veel meer bewoners in contact en hoort (onder het genot van een kopje koffie) zo wat er leeft en speelt in de wijk.

Politiebakfiets

De nieuwe politiebakfiets is een eye-catcher, dat werd gelijk al de eerste dag duidelijk

Alleen in Malburgen (West)?

De fiets is zeker niet alleen voor West aldus Bas, maar omdat Bas zijn werkgebied West is, zal de fiets vooral daar te zien zijn. Het is een proef voor een periode van een jaar en als het aanslaat zal het mogelijk ook in andere wijken van Arnhem worden ingezet.

Volg Bas (en de bakfiets) op instagram

Bas is actief op social media, zie Bas (en de Bakfiets) op instagram: https://www.instagram.com/wijkagent_malburgen_west/

Wijkagenten in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje

Voor meer informatie over de wijkagenten in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje, klik op onderstaande link (houd rekening ermee dat i.v.m. de coronacrisis de spreekuren in Akker71 niet worden gehouden.)  http://inmalburgen.nl/item/wijkagenten-malburgen-immerloo-en-duifje/

politiebakfiets afbeelding 2

Wijkagent Bas Wijnen op de nieuwe bakfiets in Malburgen West

3 reacties

  1. Ik moet wel lachen hoor! Sorry maar liggen de prioriteiten niet ergens anders dan rondfietsen op een bakfiets en praatjes maken met mensen? Kijk eens naar de afvaldumpers en racers door de wijk zeker nu sinds corona!

  2. Jolanda Polman

    Politie meer zichbaar in de wijk is prima en leuk idee om het op deze manier te doen Anja je moet klachten over afval doorgeven via servicelijn gemeente en ze hebben nu ook een app.

  3. Lijkt wel een ijscokar ipv koffie ijs tijdens de zomer! 🙂

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*