Home / Cultuur / Programma Airborne herdenkingsavond 20 september 2019

Programma Airborne herdenkingsavond 20 september 2019

Elke jaar vindt er in het kader van de Slag om Arnhem herdenkingen plaats op 20 september in het centrum van Arnhem. Waaronder een grote herdenkingsbijeenkomst in de Eusebiuskerk,  de mars over de John Frostbrug en de kranslegging bij het Airborne monument. Afgesloten wordt er sinds 2014 met een groot Bridge to Liberation concert en herdenkingsshow aan de Rijnkade.

In het kader van de 75-jarige herdenkingen is er dit jaar extra veel aandacht en zijn de activiteiten groter en iets anders qua opzet met meer deelnemers en genodigden dan voorgaande jaren. Het zal ook betekenen dat er dit jaar extra veel bezoekers zullen komen naar de herdenkingsactiviteiten.

Airborne-herdenkingsprogramma 20 september 2019 

 

  • A -18:15 uur  Herdenkingsbijeenkomst voor genodigden – Eusebiuskerk
  • B – Vanaf 18:30 uur Mars van Massed Pipes en Drums – John Frostbrug
  • C – 18:45 uur Stille tocht, van de Eusebiuskerk – naar het Airborneplein
  • D – 19:15 uur Herdenkingsceremonie met kranslegging – Airborneplein
  • E – 20:00 uur Erehaag voor de veteranen richting de Rijnkade – van Airborneplein naar Rijnkade
  • F – 20:30 uur Start Bridge to Liberation – Rijnkade

Kom je ook vrijdagavond? Omdat het een kroonjaar is, verwachten we veel bezoekers. Kom dus op tijd en als het kan met het OV of op de fiets! Delen van de binnenstad zijn slecht of niet toegankelijk voor auto’s door afsluitingen i.v.m. de herdenkingsactiviteiten.

Meer informatie over het programma van de herdenkingsavond, de verkeersmaatregelen en de antwoorden op veelgestelde vragen vind je op: www.arnhem.nl/airborne onder ‘Herdenking.’

Live uitzending op TV Gelderland

TIP: je kunt de herdenkingsavond ook thuis op de bank bekijken. Omroep Gelderland gaat de hele herdenkingsavond, inclusief de kranslegging op het Airborneplein en Bridge to Liberation, live uitzenden.

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*