Home / Cultuur / Referendum Stadsblokken & Meinerswijk: nog …1 dag

Referendum Stadsblokken & Meinerswijk: nog …1 dag

referendum Meinerswijk Stadsblokken

De informatie van zowel het “Ja” als “Nee” kamp die de meeste Malburgers afgelopen week in de bus hebben gekregen

Morgen is het zo ver… dan mag u weer stemmen. Dit maal niet op een lokaal, provinciaal of landelijk politieke partij of voor een door Den Haag uitgeschreven referendum, maar een stads-breed referendum voor- of tegen woningbouw op de Stadsblokken en in Meinerswijk.

Onbekend

Wat de webredactie opviel afgelopen week, is dat toch heel veel inwoners van Arnhem niet op de hoogte zijn waar het nu in concreetheid om gaat. Het gaat niet om een kunstzinnige inrichting van het gebied met stadslandbouw, het gaat noch om een zinderend zandstrand voor de hele stad met plukjes hippe bebouwing. Het gaat om wel of geen woningbouw.

Concreet

Daar gaat het in concreetheid om: wilt u wel of geen woningbouw in Meinerswijk en de op Stadsblokken. Woningbouw bestaande uit enkele honderden woningen op slechts een klein gedeelte van het gebied, waarbij de meerderheid van bouw (volgens de huidige plannen van de ontwikkelaar) op de Stadsblokken zal plaatsvinden.

Consequenties voor Malburgen

Wat voor ontwikkeling er ook gaat plaatsvinden, het zal consequenties hebben voor Malburgen. Er is slechts 1 toegangsweg tot beide gebieden die aansluit op de Gelderserooslaan. Dat zal betekenen dat hoe dan ook de verkeersdrukte in de wijk zal toenemen. Dit naast de extra verkeersdruk die nieuwbouw in Malburgen West de komende jaren al zal geven.
Daar bovenop komt dan nog de extra verkeersdruk voor de wijk Malburgen door de ‘beloofde’ recreatieve/culturele invulling die Kondor Wessels aan Stadsblokken-Meinerswijk wil geven bij een eventuele “Ja” uitkomst.

Bij een eventuele “Nee”-zege, dus tegen woningbouw zal er ook verandering optreden hoe het gebied gebruikt gaat worden. Dit heeft de huidige eigenaar/investeerder Kondor Wessels al aangegeven. Wat dit voor consequenties gaat hebben is niet duidelijk. De ontwikkelaar geeft wel aan haar gebieden dan in de toekomst (gedeeltelijk) te zullen afsluiten voor publieke toegang.

Een door de eigenaaer-ontwikkelaar verspreidde impressie van een mooi strand in een parkachtige met hier en daar wat lichte bebouwing.

Een door de eigenaaer-ontwikkelaar verspreidde impressie van een mooi strand in een parkachtige omgeving met hier en daar wat lichte bebouwing.

Duidelijk…maar ik wil wel dat schitterende ‘beloofde’ stadspark met zandstrand maar geen woningbouw…wat moet ik nu kiezen?

Dan wordt het lastig want de woningbouw is nodig om de kosten van recreatieve en culturele invulling (zoals het ‘beloofde’ zandstrand) te kunnen dekken in de plannen van de eigenaar Kondor Wessels..

Een gedeelte van Meinerswijk (onderste deel) waar bij een

Een gedeelte van het huidige Meinerswijk (onderste deel) waar bij een “ja” woningbouw zal komen


Houdt het gebied in uw hart en stem met uw verstand

Elke stemgerechtigde die de betreffende gebieden goed kent, weet dat het nu een uniek groen gebied is met kansen voor ontwikkeling. Wat voor soort ontwikkeling, al dan niet verpakt door zowel het ja- of nee-kamp in mooie of misleidende plaatjes (in woorden) moet u morgen als u gaat stemmen even vergeten.

De vraagstelling

De vraagstelling die u morgen op het stembiljet te zien krijgt is: instemmen met “het concept-raadsbesluit ‘Uitvoering fase 2 Gebiedsvisie Stadsblokken en Meinerswijk”.
Wat u kan vertalen naar: wil ik wel of geen woningbouw op de Stadsblokken en in Meinerswijk.

2 reacties

  1. Het wordt ‘nee’ Ik zal de volgende keer ook niet op D66 stemmen. Ben heel benieuwd naar de opkomst dan vooral ook in noord.

  2. Heb me er afgelopen weekend even mee bezig gehouden. De informatie in de stem ja folder is beneden peil. Geen enkele inhoudelijke informatie over de geplande woningen wel lekkermaak plaatjes en beloftes over natuur en stranden en een gezellige haven.

    Waar ik vooral boos over ben zijn de dreigmenten van KWP als we geen ja stemmen. NEE wordt het in hoofdletters.

    Beste redactie kunnen jullie voortaan het hele bericht op facebook plaatsen en niet allleen een inleidinkje.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.