Home / Gemeente Arnhem / Rotonde Huissensestraat uiterlijk 6 mei klaar

Rotonde Huissensestraat uiterlijk 6 mei klaar

Aan de Huisensestraat wordt sinds october 2015 gewerkt aan de realisatie van een derde rotonde. Deze rotonde komt in de plaats voor de kruising met de Lisdodde- en Visserslaan. Naast de realisatie van de rotonde zal ook nog een stuk wegdek lopend vanaf de nieuwe rotonde tot aan de splitsing met de Kleefkruidstraat worden verbeterd.

foto realisatie derde rotonde Malburgen

De rotonde aan de Huisensestraat begin Maart met de afzettingsblokken: Visserslaan en Lisdoddelaan

Overlast
Door de rotonde werkzaamheden zijn de zijstraten de lisdodde en Visserslaan al lange tijd vanaf de Huissensestraat niet bereikbaar. Dit zorgt niet alleen voor overlast voor direct omwonenden maar ook voor veel extra omleidingsverkeer in grote stukken van oud Malburgen oost-noord en oost-zuid.

Op tijd klaar voor de Giro d’Italia
Uiterlijk 6 mei zal volgens de gemeente de werkzaamheden aan de rotonde zelf afgerond moeten zijn. Op tijd gereed voor mogelijk extra verkeersdrukte in de wijk i.v.m. de Ronde van Italië – Giro d’Italia die op 7 en 8 mei in Malburgen zal gaan over de Nijmeegseweg.

Rotonde Kunst
Ook deze derde rotonde aan de Huissenstraat zal worden voorzien van een kunstwerk. Het Wijkbeheer van Malburgen heeft al een kunstenaar en kunstwerk uitgekozen.  Een impressie van het te plaatsen kunstwerk is al eerder getoond in de wijkkrant. Het kunstwerk bestaande uit een aantal ‘springende’ vissen zal na de zomervakantie gerealiseerd zijn.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*