Home / Cultuur / Ruimtekoers 2020 – van zonnestof maken tot drive-in bioscoop

Ruimtekoers 2020 – van zonnestof maken tot drive-in bioscoop

Cultuur en kunstfestival Ruimtekoers 2020 is net als afgelopen jaar neergestreken in Malburgen. Dit jaar niet aan de Paardebloemstraat in West maar op en rond winkelcentrum Drieslag. Het meest toegankelijke kunst & cultuurfestival van Arnhem biedt ook deze vierdaagse editie dat afgelopen donderdag begon weer een breed scala aan activiteiten, voor- maar vooral ook met bewoners. tot en met zondagavond nog te bezoeken, maar vooral dus ook nog om aan mee te doen!

zonnestof maken

Het weven van zonnestof waarmee je o.a. je telefoon kan opladen is een van de workshops tijdens Ruimtekoers 2020

Van zonnestof maken tot een drive-in bioscoop

Zo kan je leren hoe je zonnestof moet weven waar je dan bijvoorbeeld je telefoon mee kan opladen en zijn er tal van andere workshops. Is er muziek op de Drieslag van de meest *happy* straatmuzikant Gary Rass tot aan hiphop van Nuri of liedjes uit de 50’er en 60’er jaren met Sentimental Journey.
Cultuur op het doek is er dit jaar ook met Short Films en als unicum voor Malburgen een drive-in bioscoop met elke avond een andere film, voor zaterdag zijn nog kaartjes beschikbaar. Afgesloten wordt er zondagavond met de theatervoorstelling Mijn Tante in Malburgen.

Ruimtekoers vuur

Cultuur voor de inwendige mens

In restaurant A Place To Eat koken bewoners onder leiding van chef kok Allon Cheng hun verhaal die je als afhaalmaaltijd kan bestellen. Met de Onkruidenier maak je heerlijke kruidenthee van planten en bloemen uit je eigen wijk.

Ruimtekoers eten

Kinderactiviteiten

Deze editie ook weer tal van activiteiten voor kinderen (met hun ouders.) Zo kan je op Wilde Wijksafari, en maak op zondag een uitstapje naar het groene cultuurgebied Meinerswijk. Ga mee met Minne op onderzoek uit, maak je eigen wilde bijenhotel of kleurige wensvlag!

Ruimtekoers kinderactiviteiten

 

Bekijk het hele programma

Interesse gewekt? Mooi! Kijk dan vooral op deze website van Ruimtekoers 2020. Het hele programma voor zaterdag en zondag kan je daarop vinden. Voor sommige voorstellingen en activiteiten gelden speciale regels in verband met de verplichte corona maatregelen.

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*