Home / Cultuur / Ruimtekoers Festival – ‘Wij zijn de Stad’

Ruimtekoers Festival – ‘Wij zijn de Stad’

Mocht u het (als Malburger) nog ontgaan zijn. Sinds afgelopen woensdagmiddag 3 juli is het Ruimtekoers Festival in Malburgen van start gegaan. Tot en met zondag 7 juli kan er aan de Paardebloemstraat nog genoten worden van autonome kunst, sociale en artistieke projecten, muziek en tal van thematische programma’s en workshops voor jong en oud.

Wij zijn de Stad

De officiële opening van het Ruimtekoersfestival in de Spiegeltent door schrijver en filosoof Bas Heijne die o.a. inging op de veranderende samenleving en dat we als mensen diepgaande en langdurige relaties moeten aangaan.

‘Wij zijn de Stad’

Onder het mom ‘Wij zijn de Stad’ loopt er als een soort rode draad door het festival de vraag wat bewoners zelf kunnen doen om hun stad naar hun hand te zetten. Zo wordt er tijdens het festival op allerlei manieren de verbinding gemaakt tussen kunstzinnige-, sociale- en culturele projecten en bewoners (van Malburgen.) Er zijn onder andere workshops, lezingen, paneldiscussies en thematische rondleidingen door de wijk. Ook de jeugd heeft een duidelijke plek op dit festival. Niet alleen wordt er tijdens paneldiscussies (met de jeugd) ingegaan op wat de jeugd graag wil in de wijk, en welke rol kunst en artistieke vorming hierin kan spelen maar de jeugd heeft ook een artistieke rol, bijvoorbeeld in de totstandkoming  van het kunstwerk The Next bridge van Yasser Ballemans. Dit kunstwerk bestaat deels uit familieschilden gemaakt door kinderen uit Malburgen met medewerking van het Wijklab & Timmerhuis.

 

Wij zijn de Stad

Volwassenen en kinderen die betrokken zijn bij de totstandkoming van het kunstwerk The Next Bridge presenteren het officieel met het afsteken van sterretjes

Wij zijn de Stad

Jongerenwerkers en jongeren in de wijk in discussie over wat zij belangrijk vinden in de wijk Malburgen

‘Wij zijn de Stad’ op een bord

Centraal op het vrij toegankelijke festivalterrein staat een grote tent wat naast als locatie voor optredens en paneldiscussies ook dienst doet als restaurant en bar. Elke avond wordt onder leiding van chef-kok Allon Chen in restaurant A place to Eat een lievelingsgerecht gekookt van een bewoner uit Malburgen. Naast deze maaltijden is er een ruime keuze aan allerlei (alcoholische) dranken, de bar staat onder leiding van café Vrijdag uit het centrum van Arnhem.

Programma en agenda

Het complete programma van alle activiteiten staat op de website van het Ruimtekoers Festival.   

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*