Home / bijeenkomst / Samen lunchen voor ontmoeting en tegen eenzaamheid

Samen lunchen voor ontmoeting en tegen eenzaamheid

Samen lunchen is een makkelijke, leuke en lekkere manier van verbinden. In het kader van de Week van de Ouderen met als thema eenzaamheid organiseerde de gemeente Arnhem op initiatief van Martien Louwers samen met Vitanos en SWOA (Stichting Welzijn Ouderen Arnhem) een gratis lunch in het Huis voor de Wijk op maandag 7 oktober.

Goedgevulde Huis voor de Wijk

Een volle zaal met ongeveer 50 bewoners afkomstig vanuit de hele wijk Malburgen. In de keuken van het Huis voor de Wijk de bekende kok vanuit Vitanos, Allon Cheng. Samen met zijn team bestaande uit wijkbewoners maakte hij een heerlijke lunch waar niet alleen ouderen van genoten, maar ook jongere wijkbewoners en afgevaardigden vanuit diverse organisaties.

Eenzaamheid

Ruim 50 deelnemers waaronder veel ouderen namen deel aan de gratis lunch tegen eenzaamheid en voor ontmoeting in het Huis voor de Wijk

Belangrijk om een laagdrempelige ontmoetingslocatie te hebben in de wijk

De lunch werd geopend door initiatiefneemster wethouder Martien Louwers. Zij zet zich al een tijd  in om in wijken voldoende laagdrempelige locaties te hebben waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, vooral ook om eenzaamheid tegen te gaan. Dat kan een wijkcentrum zijn, maar ook een kleinere ontmoetingsruimte, zoals de recent geopende Buurthuiskamer in Het Duifje.

Eenzaamheid

Initiatiefneemster wethouder Martien Louwers en chefkok Allon Cheng openden samen de lunch.

Huis voor de Wijk

Het dit jaar gestarte Huis voor de Wijk (voorheen genaamd Bewonershuis Prisma) is zo’n laagdrempelige locatie. Op de begane grond is sinds kort een grote ontmoetingsruimte ingericht en daarom heen en boven liggen diverse ruimtes waar dagelijks veel activiteiten plaatsvinden. Van ontmoeting naar ook meedoen aan activiteiten is op een locatie als het Huis voor de Wijk dan ook een kleine stap.

Eenzaamheid in Malburgen

Eenzaamheid en de aanpak hiervan is binnen het Wijkbeheer Malburgen (de bewonersgroepen) ook een belangrijk onderwerp dat regelmatig naar voren komt. Uit onderzoek in 2017 van Deloitte en Touche blijkt veel (verborgen) eenzaamheid in Malburgen te zijn, met name in wijkdeel Oost-Zuid.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*