Home / Malburgen / Smoesjesman actief in verschillende delen van Malburgen

Smoesjesman actief in verschillende delen van Malburgen

Een ‘smoesjesman’ is op dit ogenblik weer actief in verschillende delen van Malburgen. De man belt aan bij woningen en vraagt met een smoes om geld. Het verhaal wat de smoesjesman verteld is dat hij zichzelf heeft buitengesloten en geld nodig heeft om zijn sleutel op te halen bij zijn vriendin. Soms gebruikt hij een variatie op dit verhaal. Deze man op onderstaande afbeelding is zowel in Oost als West actief. 

smoesjesman foto

De smoesjesman die op dit moment actief is in zowel een deel van West als Oost

Smoesjesmannen en smoesjesvrouwen vaker actief in Malburgen

Smoesjesmannen en smoesjesvrouwen zijn vaker actief in de wijk Malburgen. Regelmatig bij vooral ouderen heel opdringerig en brutaal, soms niet alleen om geld te bedelen maar ook om binnen te komen. Het is dan ook belangrijk om niet in te gaan op ‘zielige’ verhalen aan de deur. Bij flats en appartementencomplexen wordt aangeraden om niet zomaar de centrale toegang te openen als onbekenden aanbellen om binnen te komen.

Niet strafbaar

Met smoezen mensen geld afhandig maken aan de deur is niet strafbaar in Arnhem. Toch heeft het nut om het even door te geven aan een wijkagent in Malburgen als deze man bij u in de buurt actief is. Maar het belangrijkste is dus om niet in te gaan op verhalen voor (het lenen van) geld of om even binnen te mogen komen.

Geef het ook even aan ons door

Mocht u deze man (of andere smoesjesmannen dan wel vrouwen) met dit of een ander verhaal aan de deur krijgen, geef het dan ook door aan de wijkmedia via info@malburger.nl. Zo kunnen we een goed beeld krijgen waar dit soort ‘smoezeniers’ actief zijn in de wijk.

Dit bericht is naar aanleiding van reacties aangepast op 31 juli om 12:58 uur.  

 

12 reacties

 1. Deze man (van de foto) is ook bij mij geweest op de Kamillelaan een aantal weken geleden. Ik heb wel melding bij de politie gedaan en ondanks dat ze er weinig mee kunnen gaven ze aan dat je juist WEL melding moet maken bij de politie. Als zij deze man namelijk zelf in actie zien kunnen ze er wel wat mee doen (aldus de agent die ik aan de telefoon had).

 2. Smoesjesman? Hahahahaha!!! 😀 Gewoon een bedelaar dus en dat is toch strafbaar in Nederland? Brrr! eng type daar doe je zo en zo toch niet voor open!

  • Deze man ook zien lopen en aanbellen in de dragonstraat

  • Ja aantal weken geleden hier ook aan de deur. Hij had zich buitengesloten en wilde geld voor de trein om sleutel op te halen bij zn werkende vriendin in Den Bosch. Malburgen west was dat.

  • Bij mij aan de Forelstraat was hij gisteravond weer actief, hij heeft bij verschillende mensen aangebeld, bij mij probeerde hij 8 euro af te troggelen om zijn anonieme ov kaart te kunnen opwaarderen. Toen ik hen naar zijn adres en postcode vroeg en ter plekke op mijn mobiel controleerde, bleek deze niet te kloppen., en heb ik hem weg gestuurd.

 3. Bij mij ook aan de deur geweest om 23:30! Zelfde verhaal, maar niet op in gegaan. Kwam met de fiets aan de deur. Sowieso vragen om geld niet op in gaan.

 4. Deze man was vorige week ook in het centrum van Arnhem actief. Zelfde verhaal, met de fiets aan de hand. ik heb de deur niet open hoeven doen, ik heb hem vanuit het keukenraam te woord gestaan. Hij noemde zelfs het huisnummer waar hij zogenaamde woonde in een trappenhuis. betrapte hem gelijk op een leugen, een hele domme ook nog.

 5. Vandaag vrouw geblondeerd haar met paardestaart, onverzorgt en beetje mollig op het winkelcentrum vragen aan voorbijgangers of mensen een klein beetje geld voor haar hadden zodat ze met de bus naar huis kon. Zij was haar portemonee verloren zei ze.

 6. De man is weer actief. Had hem net aan de deur woon in de Haagdoornstraat. Jumbo petje op en met een fiets.

 7. In de Sleedoornlaan ook

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*