Home / bijeenkomst / Sportieve opening Jeugdplein Hobbit

Sportieve opening Jeugdplein Hobbit

opening door wethouder Ritsema
Met Een worp met een basketbal opende wethouder Geert Ritsema op woensdagmiddag 28 September officieel het Jeugdplein-Hobbit speelterrein. Het terrein gelegen achter en naast buurtcentrum de Hobbit is de afgelopen 2 jaar flink opgeknapt en uitgebreid met verschillende nieuwe speel- en sportmogelijkheden.

Naast afgevaardigden uit verschillende organisaties die de opknap en uitbreiding mogelijk hebben gemaakt, waaronder het Wijkplatform Malburgen waren er een paar honderd kinderen die mee konden doen aan tal van georganiseerde activiteiten, zowel binnen in de Hobbit als buiten. Van hockeyen t/m muziek maken, van schminken tot en met een ritje in een draaimolen. Centraal bij de activiteiten stond het nieuwe Krajicek Playground.

muziek maken

draaimolen

Nieuw Krajicek Playground

De nieuwe Krajicek Playground (voorheen bekend als Kajicek veldje), van de Krajicek Foundation is een multifunctioneel sportveldje waar o.a. op gevoetbald, gehockeyd en gebasketbald kan worden. De Playground op het Jeugdplein-Hobbit terrein is inmiddels het zevende terrein in Arnhem en een van de vele tientallen die er landelijk zijn.
Krajicekveldje
Uitgebreid speel en sportaanbod

Naast fysieke uitbreiding is er ook een nieuw uitgebreid aanbod aan activiteiten voor kinderen op het Jeugdplein-Hobbit terrein georganiseerd door o.a. Rijnstad en Sport Bedrijf Arnhem. Zo kan er nu dagelijks (onder begeleiding) gesport worden. Op woensdagmiddagen worden er gratis clinics gegeven aan kinderen, o.a. hockey vanuit de hockeybond. Daarnaast is het mogelijk voor kinderen om allerlei sport- en spelmateriaal te lenen (wel eerst even een pasje aan laten maken) om op het terrein mee te spelen. Naast de sportieve onderdelen zijn er ook tal val speel en spel elementen voor zowel jongere als oudere kinderen, waaronder een klimtouw piramide verschilende soorten schommels en een waterspel.

tennis spelen

Openbaar toegankelijk

Het terrein is openbaar toegankelijk, ook in het weekend en is gericht op kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar.

Meer foto’s van de opening zijn te vinden op de flickr site van Malburgen.nl

 

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*