Home / Cultuur / Stadsblokken Meinerswijk opnieuw op de (wandel)kaart

Stadsblokken Meinerswijk opnieuw op de (wandel)kaart

Meer natuur, cultuur en recreatie: dat is de visie voor Stadsblokken Meinerswijk in Arnhem. Het wordt een toegankelijk en aaneengesloten natuur- en recreatiegebied; het grootste uiterwaardenpark van Europa! Bestaande uit 142 hectare aan stranden, bossen, duinen, zwem- en vaarwater en kilometers oevers. Een natuurpark zoals dit, zo dicht bij de stad is uniek in Nederland. De komende jaren staan er wat veranderingen voor de boeg. Zo wordt er een nevengeul aangelegd en ontstaat aan de westzijde van de Nelson Mandelabrug ‘Meinerseiland’. Het evenemententerrein blijft, maar wordt verduurzaamd.

Nieuwe wandelroutes door het gebied

Wil je Stadsblokken Meinerswijk beter leren kennen en op een andere manier beleven? Er is een nieuwe wandelkaart beschikbaar, met drie verschillende wandelroutes door het gebied. Struin door het gebied en beleef Stadsblokken Meinerswijk door de ogen van drie hoofdpersonen, die elk symbool staan voor een route. Zij nemen je met hun eigen route mee de natuur in.

De favoriete wandeling van…

Er is bijvoorbeeld een leuke wandelroute voor kinderen. Deze route van 3 kilometer is door het KinderWijkTeam gemaakt, waarbij zij inspiratie hebben gehaald uit de vele natuurwandelingen die zij in het gebied organiseren. Hun hoofdpersoon, Simon, neemt je mee op een avontuurlijke natuurbelevenis. Voor de sportievere wandelaars is een route gemarkeerd van ongeveer 5 kilometer. Symbool voor deze wandelroute staat burgemeester Marcouch, die zelf groot fan is van deze route. Ook vind je op de kaart de wandelroute van Rob Wolfs, een ware expert op het gebied van mooie wandelroutes. De bijzondere en uitdagende wandeling door het gebied leidt je naar de mooiste plekjes van de groene oase aan de rivier.

Via social media kunt u kennismaken met de drie personages, die symbool staan voor de verschillende wandelroutes. De drie routes zijn op één routekaart aangegeven, die zowel digitaal als gedrukt beschikbaar is. Je kunt de kaart hier downloaden of ophalen bij alle locaties van Natuurcentrum, VVV of de KinderWijkTeams.

Een reacti

  1. Lekker na de kerst…om de kilo’s er vanaf te lopen! 🙂

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*