Home / Drieslag / Stemmen in de stembus

Stemmen in de stembus

Op ruim 70 plaatsen kan er op 21 maart gestemd worden voor het referendum (sleepwet) en de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Arnhem. Op zeven van deze locaties staan er in Malburgen stembussen  waaronder in de MFC’s. Dit jaar wordt er echter nog een stembus aan toegevoegd – en wel letterlijk een bus.

stembus

Stemmen in een oude trolleybus 

De gemeente Arnhem zet tijdens deze verkiezingen ook een historische bus uit 1948 in. In deze stembus – Trolley 101 – kan er worden gestemd voor zowel het referendum als de gemeenteraadsverkiezingen. De bus stopt op verschillende locaties in Arnhem, waaronder ook in Malburgen. En wel op de onderstaande locatie en tijd:

Van 10:00 – 11:00 uur Werenfriedplein:  markt Drieslag

Niet alleen leuk maar voor velen ook handig om een bezoek aan de markt te combineren met het uitbrengen van je stem voor de verkiezingen en het referendum. Denk er dan wel aan om je stempas en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen (opmerking: deze mag maximaal  5  jaar verlopen zijn.)

Waarom stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen

De gemeenteraad neemt besluiten over onderwerpen die ons elke dag aangaan: over de zorg, over sport, over de culturele voorzieningen in de stad zoals theaters, en over de inrichting van onze wijken. Het is dus heel belangrijk om gebruik te maken van uw stemrecht.

Referendum Wiv 2017 (sleepwet)

Daarnaast kan u stemmen om voor- of tegenstander van de Wiv2017 te zijn: deze wet heeft in het kort betrekking op de uitbreiding van bevoegdheden van verschillende veiligheidsdiensten in relatie tot privacy en veiligheid.

Een duidelijke uitleg over wat de wet inhoudelijk betekent vindt u hier: https://www.volkskrant.nl/kijkverder/2017/sleepnet/

 

Een reacti

  1. Top! Groenten halen op de markt en dan gelijk even stemmen.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.