Home / Malburgen / AANPASSING EERDERE BERICHTGEVING: Stop de verkoop-aanbel terreur

AANPASSING EERDERE BERICHTGEVING: Stop de verkoop-aanbel terreur

Verschillende bewoners hebben weer in de wijk hun klachten geuit over een colporteur in Malburgen. Het ging deze keer om de verkoop van ansichtkaarten t.b.v. gehandicapte kinderen. De organisatie waar de vrouw voor zei te werken ‘stichting het nachtlampje’ loopt een onderzoek tegen. We raden dan ook aan om niet in te gaan op de verkoop.  

Noot redactie: Het onderzoek waarvan in de bovenstaande alinea wordt gesproken door ons betrof niet het onderzoek naar overlast door colportage in Malburgen, maar betrof een aangekondigd onderzoek van het CBF naar mogelijke malafide fondsenwervers, waaronder ‘t Nachtlampje. Zie onderstaande link:

Link naar artikel in het AD

Sinds begin vorig jaar is er een sterke toename aan het aantal colporteurs dat in Malburgen actief is. Van dakgoten schoonmaken of dak controles t/m energieleveranciers en de verkoop van allerlei abonnementen – van voeding t/m goede doelen. Het komt regelmatig voor dat bewoners uitermate drammerig of onbeschoft benaderd worden als ze niet ingaan op de verkoop.

Tips of suggesties?
U heeft een tip of suggestie? Graag! Het gaat ons om de ‘verkoop-aanbelterreur’ te stoppen, vooral ook voor diegene die het moeilijk vinden om aan de deur NEE te zeggen.

Ook horen we graag of u en wanneer u lastig werd gevallen door colporteurs.

Noot 2 redactie: De redactie van de Malburger is door t Nachtlampje middels een advocaat gesommeerd dit artikel uit maart 2016 aan te passen of te verwijderen. Wij hebben alleen een verduidelijking toegevoegd betreffende de term ‘onderzoek’ (zie link). Heeft u ook ervaringen met, naar uw mening, malafide colporteurs dan hoort de redactie dit graag. Wilt u helemaal niets meer met colporteurs, al of niet zich voordoende als een goed doel te maken hebben, dan verwijzen we u graag naar onze stickeractie.

3 reacties

 1. Wijn net een organisatie gestart ANTI COLPORTAGE VERENIGING NEDERLAND.
  Hiermee willen wij bereiken dat nu eindelijk serieus wordt omgegaan met de klachten van de mensen.
  De kracht zit in het massaal verzamelen van de klachten en onze kennis en connecties binnen de direct sales organisaties en Telecom en energiemaatschappijen.
  Energie en telecombedrijven willen hun goede naam hoog houden en deze goede naam wordt vaak door het slijk gehaald door de diverse sales kantoren die voor hun de direct sales werkzaamheden verrichten.
  Massale klachten kan voor deze sales kantoren betekenen dat zij van hun project worden gehaald worden en op een negatieve lijst komen te staan. Voor de grote Energie en telecombedrijven is dit een serieus punt om rekening mee te houden omdat anders hun imago alleen maar slechter en slechter word als zij zaken blijven doen met deze saleskantoren.

  Met vriendelijke groet

  Het support Team

  • Ik zie het helemaal niet zo zitten om mensen aan mijn deur te moeten hebben zodat jullie klachten kunnen verzamelen over de rotte appels. Waarom nodigen jullie die verkopers niet uit waar je zelf woont?

 2. t nachlampje is een club die zegt dat een vergunning voor een goed doel te duur is. Wel sturen ze iedereen die negatief over hun schrijft direct een advicaat op hun dak. In het Spijkerkwartier is dat ook gebeurd. Schijnbaar hebben ze daar wel geld voor.
  Ik ben helemaal niet tegen goede doelen omdat goede doelen een zeker (hoog) percentage van de opbrengst aan het doel MOETEN besteden. Het nachlampje hoeft dat helemaal niet en maken ook niet duidelijk of en hoeveel zij van hun verkoop ( het is geen collecte) aan dat doel besteden. Het kan dus heel goed zijn dat ze geen enkele euro naar het goede doel overmaken. Het goede doel is misschien wel een dekmantel… Jammer dus dat het te duur is om dat te laten zien maar wel willen betalen om kritisch geluid monddood te maken.. Ik moet ze echt niet meer aan de deur hebben.
  Ook idioot trouwens dat de gemeente zo’n club een vergunning geeft.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*