Home / Gemeente Arnhem / Succesvol vervolg Tuinopknap & Opruimdag in de Kruidenbuurt

Succesvol vervolg Tuinopknap & Opruimdag in de Kruidenbuurt

Zaterdag 21 april werd er een succesvol vervolg gegeven aan de tuinopknap en opruimdag die afgelopen jaar oktober plaatsvond in de Kruidenbuurt van Malburgen Oost-Noord. Maar liefst 22 vrijwilligers vanuit de Wijkbeheergroep Oost-Noord, Stichting Present, MVT Arnhem, gemeente Arnhem, Rijnstad en Volkshuisvesting namen op deze zonnige zaterdag deel of ondersteunden deze tweede actie.

Tuinopknapactie

Bij de tuinopknapactie konden bewoners weer hulp krijgen bij onderhoud in hun tuin als ze dit zelf niet meer konden of niet alleen konden. Van 9:00 uur gingen de vrijwilligers van start. Zo werd er op diverse plekken groot snoeiwerk verricht, onkruid verwijderd, geholpen met het plaatsen van nieuwe schuttingdelen en het goed leggen van tegels waren enkele van de werkzaamheden die vrijwillig werden uitgevoerdtot ongeveer 14;00 uur werden uitgevoerd.

opruimacties oost noord

Dankbare geluiden

Dankbare geluiden van bewoners, niet alleen voor de inzet van de vrijwillige hulp in de tuin maar ook de mogelijkheid voor bewoners om in hun eigen buurt (op twee locaties) eindelijk eens van het grofvuil af te komen door de gecombineerde opruimdag. Een zeer geslaagde actie wat zeker weer een vervolg zal krijgen.

Opruimdag

Naast hulp bij opknappen van hun tuin konden bewoners van de Kruidenbuurt ook hun grof afval kwijt in speciaal hiervoor beschikbaar gestelde open containers. Dit maal op 2 locaties in de Kruidenbuurt. Veel bewoners waren onder andere door flyers op deze actie goed voorbereid want de eerste container die stond op de hoek van de Venkelstraat zat na een kwartier al vol.

Doorn in het oog

Verwaarloosde tuinen en afvalproblematiek is een doorn in het oog van bewonersorganisatie Wijkbeheergroep Malburgen Oost-Noord. Bewoners zetten zich dan ook al jaren in om samen met andere organisaties in de wijk dit terug te dringen. De actie van vandaag laat weer eens zien dat dit soort problematiek gezamenlijk succesvol kan worden aangepakt.

Goed als zo’n actie ook een keer gebeurt bij ons in de buurt!

Heeft u het idee dat een actie zoals deze ook nodig en nuttig is bij u in de buurt? Neem dan contact op met de bewonersondersteuning en/of kom eens naar een bijeenkomst van een wijkbeheergroep bij u in de buurt. Voor meer informatie mail: w.petersen@rijnstad.nl of kijk op de website inmalburgen.nl onder wijkbeheergroepen.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*