Home / Gemeente Arnhem / Succesvolle tuin-opknap actie in de Kruidenbuurt

Succesvolle tuin-opknap actie in de Kruidenbuurt

Tuin-opknapactie Kruidenbuurt
Onder het motto “een fijne tuin voor u!” werd er op 12 oktober in de Kruidenbuurt van wijkdeel Malburgen Oost-Noord een tuin-opknap & opruimmiddag georganiseerd. Verschillende organisaties waaronder Stichting Present, Gemeente Arnhem, opbouwwerk Rijnstad, Volkshuisvesting en bewonersorganisatie Wijkbeheergroep Oost-Noord hadden de middag mogelijk gemaakt.

Bewoners konden tijdens de middag gebruik maken van uitgestoken handen door vrijwilligers vanuit de diverse organisaties of ze konden tuingereedschap lenen om zelf in hun tuin (op advies van) aan de slag te gaan. Het ging dan vooral om die adressen met verwilderde of verwaarloosde tuinen.

Tuin-opknapactie Kruidenbuurt

Succesvol

Bewoners van zeker 15 adressen deden mee met de tuin-opknapactie. Deelnemende bewoners waren uiterst positief en vooral ook blij. Zo gaf een bewoner aan dat er met behulp van professioneel gereedschap eindelijk eens goed gesnoeid kon worden in zijn tuin. Ook vrijwilligers vanuit Stichting Present waren uitermate positief over de deelname en response van bewoners.

Tuin-opknapactie Kruidenbuurt

Opschoonactie

Tegelijkertijd met de tuin-opknapactie was er ook een opschoonactie georganiseerd. Bewoners konden hun grof afval kwijt in een speciaal hiervoor beschikbaar gestelde open container. Al voor dat de container gearriveerd was stonden verscheidene bewoners klaar om van hun afval af te komen.

Tuin-opknapactie Kruidenbuurt

Doorn in het oog

Verwaarloosde tuinen en afvalproblematiek is een doorn in het oog van bewonersorganisatie Wijkbeheergroep Malburgen Oost-Noord. Bewoners zetten zich dan ook al jaren in om samen met andere organisaties in de wijk dit terug te dringen. De actie van vandaag laat weer eens zien dat dit soort problematiek gezamenlijk succesvol kan worden aangepakt.

Tuin-oprruimactie Kruidenbuurt

Goed als zo’n actie ook een keer gebeurt bij ons in de buurt!

Heeft u het idee dat een actie zoals deze ook nodig en nuttig is bij u in de buurt? Neem dan contact op met de bewonersondersteuning en/of kom eens naar een bijeenkomst van een wijkbeheergroep bij u in de buurt. Voor meer informatie mail: w.petersen@rijnstad.nl of kijk op de website inmalburgen.nl onder wijkbeheergroepen.

5 reacties

  1. De volkshuisvesting moet eens wat doen aan huurders die een rotzooi van hun tuin maken!!!

  2. Mooie actie hoor! Pluim voor alle vrijwilligers!

  3. Was een mooie en goede actie!!
    Alleen jammer dat de werkende mensen er geen gebruik van hebben kunnen maken!
    Toen wij thuis kwamen waren alle containers al prop vol en konden we niks meer weg brengen.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*