Home / Gemeente Arnhem / Succesvolle tuin-opknapactie in Malburgen Oost-Noord

Succesvolle tuin-opknapactie in Malburgen Oost-Noord

Een zeer succesvolle tuin-opknapactie in Malburgen Oost-Noord. Op zaterdag 11 mei staken ruim 30 vrijwilligers vanaf 9:00 uur weer hun armen uit de mouwen om bewoners die dat niet (alleen) kunnen te helpen met het opknappen van hun tuin.

Bij de tuin-opknapactie konden bewoners in een deel van de Vissen- en Kruidenbuurt hulp krijgen bij allerlei soorten onderhoud in hun tuin. Van het verwijderen van onkruid tot het recht leggen van tegels of snoeiwerk. Werkzaamheden worden gratis uitgevoerd, maar eventuele materialen of nieuwe beplanting moesten bewoners zelf betalen.
De gemeente Arnhem zorgde voor grote containers zodat groen afval afkomstig van de werkzaamheden gratis kon worden afgevoerd.

tuin-opknapactie

Vier van de ruim 30 vrijwilligers en een bewoner in een van de vele tuinen die op zaterdag 11 mei zijn opgeknapt.

Succesvolle plantjes en kleedjesmarkt

Naast de tuin-opknapactie was er ook weer een succesvolle plantjes en kleedjesmarkt georganiseerd bij MFC Malburcht met diverse infostands van de glasvezelaanleg door KPN tot aan het recyclen van plastic en milieubewuster leven.

Derde jaar op rij

Niet de eerste keer dat deze dankbare actie wordt gehouden in Malburgen. Het is het derde jaar op rij dat de Wijkbeheergroep Malburgen Oost-Noord samen met organisaties als MVT, Stichting Present, Plant is Koning, Volkshuisvesting en gemeente Arnhem deze actie organiseren.

Waarom deze actie?

Verwaarloosde tuinen en met name ook afvalproblematiek is een doorn in het oog van bewonersorganisatie Wijkbeheergroep Malburgen Oost-Noord. Bewoners zetten zich dan ook al jaren in om samen met andere organisaties in wijkdeel Oost-Noord dit terug te dringen. De actie van 11 mei laat weer eens zien dat dit soort problematiek gezamenlijk succesvol kan worden aangepakt.

Goed als zo’n actie ook een keer gebeurt bij ons in de buurt!

Heeft u het idee dat een actie zoals deze ook nodig en nuttig is bij u in de buurt of wijkdeel?
Neem dan contact op met de bewonersondersteuning en/of kom eens naar een bijeenkomst van een wijkbeheergroep bij u in de buurt. Voor meer informatie mail: info@malburger.nl of kijk op de website inmalburgen.nl onder wijkbeheergroepen.

Een reacti

  1. Geweldige actie weer! Ik zag een busje met aanhanger regelmatig door mijn straat rijden vol met tuinafval.
    Zou moo izijn als ze dit in meerdere delen van de wijk doen.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*