Home / Malburgen / The Pigs zijn in Malburgen!

The Pigs zijn in Malburgen!

De Arnhemse Rugby Club The Pigs zijn verhuist. Vanaf 1 juni 2019 maakte de club de definitieve overstap naar de nieuwe locatie op Sportpark De Bakenhof, gelegen aan de Huissensestraat in wijkdeel Malburgen Oost-Noord. De afgelopen jaren is de club uit zijn voegen gegroeid. Een nieuwe locatie was nodig. Een voordeel van de nieuwe locatie is dat de Arnhemse rugbyclub nu eigenaar wordt van het clubhuis. Daarnaast ligt het nieuwe clubhuis direct aan het speelveld, waardoor het publieksvriendelijker is. Zo is er straks een overkapping voor als het regent en zijn consumpties dichterbij.

Crowdfunding

Om de verhuizing te financieren is de club een crowdfundactie begonnen op sociale media. Het geld zal vooral gebruikt worden om de oude voetbalkantine op de nieuwe locatie om te toveren naar een volwaardig clubhuis. Daarnaast wordt het geld ingezet voor het verduurzamen van de locatie. Het doel is om 30.000 euro binnen te halen.

Geschiedenis

De Arnhemse Rugby Club The Pigs is opgericht op 4 april 1974 en heeft onlangs haar 45 jarig jubileum gevierd. De naam van The Pigs is ontstaan doordat het eerste speelveld dat de club had toegewezen gekregen, geheel was omgewoeld door wilde varkens. De club heeft sinds haar oprichting op diverse locaties in Arnhem gezeten. In 1994 was besloten om naar de Drielsedijk te verhuizen omdat de toenmalige locatie aan de Merwedestraat verontreinigd bleek door de nabijgelegen industrie. Inmiddels is de club dus de locatie aan de Drielsedijk ontgroeid en zijn ze klaar voor de volgende stap.

Teams

De Arnhemse Rugby Club The Pigs telt momenteel 176 leden. Bij de volwassenen heeft de club twee seniorenteams voor de heren: het eerste speelt in de derde klasse, het tweede in de vierde klasse. Er is ook een damesteam en een gemengd touch rugby team (bij touch wordt er niet getackeld). Bij de jeugd spelen de jongens en de meisjes samen in teams verdeeld in leeftijdscategorieën. De jongste piggies zijn vier jaar.

Aanmelden

Iedereen is welkom om een keer te komen kijken en 3x vrijblijvend mee te trainen. Rugby is voor iedereen. Het spelplezier, de ontwikkeling van de vaardigheden en de teamgeest staan bij rugby centraal. Respect voor elkaar is een erg belangrijk onderdeel van rugby. Meer informatie over het meetrainen en inschrijving vindt u op de website www.thepigs.nl.

Sponsoring

De Arnhemse Rugby Club The Pigs is nog op zoek naar sponsors. Meer informatie kunt u opvragen bij rugbyarnhem@zoho.com.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*