Home / Cultuur / TV-kok Herman den Blijker kookt samen met Anita bij het Huis voor de Wijk

TV-kok Herman den Blijker kookt samen met Anita bij het Huis voor de Wijk

TV-kok Herman den Blijker was vandaag op bezoek in Malburgen. Reden voor het bezoek van deze sympathieke bekende Rotterdamse TV-kok is om buurt-kok Anita een handje te helpen voor het nieuwe SBS6 programma Herman Helpt een Handje. Tijdens dit programma kookt Herman in zijn speciale foodtruck voor of samen met mensen die tijdens deze coronacrisis zich speciaal inzetten of vanwege hun werk geen tijd hebben om te koken.

Herman den Bljker

Opnames voor het SBS6 programma Herman Helpt een Handje.

Buurt-kok Anita

Als iemand Hermans’ bezoek wel heeft verdiend dan is het buurt-kok Anita wel. Al wekenlang kookt ze tijdens de coronacrisis voor zo’n 20 bewoners uit Malburgen elke dag een maaltijd in de keuken van het Huis voor de Wijk. Bewoners die zelf nu in deze moeilijke tijd niet kunnen koken of voor bewoners die niet naar buiten mogen vanwege hun gezondheid. Maaltijden die Anita kookt kunnen worden opgehaald in het Huis voor de Wijk, of ze worden bezorgd door vrijwilligers bij diegene die zelf de maaltijden niet kan ophalen.

Herman den Blijker

Blij verrast

Anita was dan ook blij verrast toen ze werd benaderd om aan het programma mee te doen. Niet alleen verrast maar ook zenuwachtig natuurlijk. Niet elke dag dat een voormalig topkok annex bekende televisiepersoonlijkheid op bezoek komt om te helpen met koken. Natuurlijk was niet alleen Herman den Blijker aanwezig maar een complete televisiecrew, met regisseur, camera’s, geluid en extra ondersteuning- in totaal acht man sterk.

Alles aanwezig in de speciale foodtruck

De keuken van het Huis voor de Wijk waar Anita normaal kookt werd eenmalig omgeruild voor de speciale foodtruck waar Herman en zijn helpers voor het televisieprogramma in of voor koken. Niet alleen een leuke manier maar ook nog eens een goed idee, want zo kan de 1.5 meter afstand makkelijk worden gerealiseerd.

Herman den Blijker

Koken op 1.5 meter afstand….of achter glas

Een beetje van Herman en een beetje van Anita

Samen koken (op 1.5 meter afstand) ging Herman en Anita prima af. Een mix van aardappels, groentes, 100% rundergehakt, kaas en kruiden met tzatziki was vandaag de dagschotel. Herman en Anita maakten de schotel voor de foodtruck, terwijl tijdens het bereiden Herman Anita interviewde voor het programma. Alle maaltijden werden door de kokshulp van Herman in de foodtruck gekookt. Bewoners die de maaltijden kwamen halen kregen niet alleen een verrassende ontmoeting met Herman den Blijker maar ook nog eens een verrassende maaltijd.
Herman sprak aan het einde van de opnames zijn grote waardering uit voor Anita haar dagelijkse kookinzet. Als dank ontving Anita een pannen- en keukenmachine-set.

Herman den Blijker

Als blijk van waardering kreeg Anita uit handen van Herman den Blijker een keukenset bestaande uit machines en pannen

Uitzending

De uitzending van het televisieprogramma Herman Helpt een Handje met buurt-kok Anita in Malburgen is aanstaande dinsdagavond op SBS6 om 20:30 uur.

 

2 reacties

  1. Leuk hoor! Wat kost het om een maaltijd op te halen of te laten brengen?

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*