Home / Cultuur / Tweede succesvolle Herinneringsmaaltijd in Malburgen

Tweede succesvolle Herinneringsmaaltijd in Malburgen

MFC de Spil in West was vrijdagavond 6 september de tweede locatie in Malburgen waar een Herinneringsmaaltijd plaatsvond in het kader van de herdenkingen Slag om Arnhem – 75 jaar geleden. Afgelopen woensdag vond voor Malburgen de eerste Herinneringsmaaltijd plaats in het Timmerhuis. In heel Arnhem worden tijdens de maand september op 45 locaties door bewoners en/of organisaties met ondersteuning vanuit de gemeente Arnhem Herinneringsmaaltijden georganiseerd.

De Herinneringsmaaltijd in MFC de Spil bestond uit en combinatie van Indonesische en Indiase gerechten

Eten verbindt (herinneringen)

Deze tweede Herinneringsmaaltijd in Malburgen was tevens ook een succesvolle. Al vrij snel had de organisatie Heartlinq in samenwerking met Rijnstad en gemeente Arnhem de maximaal 40 belangstellenden die aan deze speciale gratis maaltijd wilden deelnemen. Iedereen was welkom, of je nu uit West, Oost of van over de brug kwam.

Eten verbindt (herinneringen met) elkaar, en dat is precies de bedoeling van deze maaltijden. Elke maaltijd en invulling is anders, zo stond er in MFC De Spil een heerlijk uitgebreid Oosters buffet klaar.
Wat wel het zelfde is dat bij alle maaltijden gezamenlijk voor het eten een gedicht van Jesse Laport wordt voorgelezen. En waar mogelijk vertellen deelnemende ouderen over de Tweede Wereldoorlog dan wel de slag om Arnhem.

Een deelneemster aan de Herinneringsmaaltijd in MFC de Spil houdt het gedicht van Jesse Laport omhoog wat tijdens alle maaltijden in Arnhem wordt uitgedeeld en voorgedragen.

Nog twee Herinneringsmaaltijden in Malburgen

Wilt u nog deelnemen aan een Herinneringsmaaltijd in Malburgen dan kan dat (mogelijk) nog op vrijdag 13 september of op woensdag 18 september.

Vrijdag 13 september in de Emmausparochie
Ruimte is er voor ongeveer 30 personen in de parochie aan het Gangulphusplein 5. Tijdens de gratis maaltijd worden er verhalen over de oorlog verteld door aanwezige ouderen. Voor deelname moet u zich wel even aanmelden via m.averesch@kpnplanet.nl

Woensdag 18 september in het Timmerhuis
De tweede Herinneringsmaaltijd in het Timmerhuis, en de laatste in Malburgen. De maaltijd is gratis maar voor drankjes wordt een kleine bijdrage van 1 Euro gevraagd.
Bijdrages bij deze maaltijd is er van woordkunstenaar Tim Lenders en een afsluitend gedicht van Merle Brands. Voor het eten wordt er begonnen met de indrukwekkende documentaire over Market Garden, 10 dagen in september ’44. Ruimte in Het Timmerhuis aan de Akkerwindestraat 25 is er voor maximaal 20 personen, opgeven kan via: info@stadskok.nl

Voor meer informatie over de Herinneringsmaaltijd in Het Timmerhuis, klik voor een grotere versie

Meer informatie over activiteiten (in Malburgen) die in verband staan met Market Garden – Slag om Arnhem 75 jaar geleden vindt u hier.

Een reacti

  1. Heel mooi initiatief wel jammer dat er geen overzicht van is waarop staat waar alle maaltijden in arnhem worden georganiseerd.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*