Home / Gezondheid / Verkeerschaos en extra luchtverontreiniging door wegwerkzaamheden

Verkeerschaos en extra luchtverontreiniging door wegwerkzaamheden

Wie de komende weken in Malburgen moet zijn of er door moet rijden richting het centrum van Arnhem kan beter de auto thuis laten. Een groot deel van de wijk is door wegwerkzaamheden aan de Pleijroute (N325) en de A325 zeer slecht bereikbaar voor automobilisten tussen 7:30 – 19:30 uur. Werkzaamheden aan beide wegen zijn pas rond 25 augustus afgerond.

Niet alleen Nijmeegseweg en Huissenstraat

Niet alleen op de Nijmeegseweg en Huissenstraat staat het vast, maar ook op de Koppelstraat, Zeegsingel en diverse zijwegen van de Huissensestraat is het uitzonderlijk druk. Reden is dat veel automobilisten via alternatieve routes met behulp van een navigatie(app) de wijk in worden gestuurd. Naast dat dit bij veel wijkbewoners irritatie oproept doet het dat ook  bij veel van de filerijders, want het sluipverkeer drukt er zich op een andere plek weer tussen.

Sinds maandag 8 juli staat het verkeer in Malburgen tot aan diep in de stad compleet vast tussen 7:30 en 19:30 uur vanwege werkzaamheden aan onder meer de Pleijroute. Werkzaamheden zullen voortduren tot ongeveer 25 augustus.

Niet alleen een verkeerschaos ook extra luchtverontreiniging en geluidsoverlast

Dat een groot deel van het vrachtverkeer wat normaal via de Pleijroute rijdt nu dwars door Malburgen gaat valt ook te merken aan de extra stank en geluidsoverlast. De Nijmeegseweg is deels al de weg met de zwaarste luchtverontreiniging van Arnhem, dat zal deze komende weken flink toenemen, zeker bij windstil warm weer.

Ga niet met de auto maar met de fiets of de bus

Bij de redactie zijn al verhalen binnengekomen van bewoners die met de auto er bijna 30 minuten over deden om bij de dokterspost aan de Huissensestraat te komen. Pak als het mogelijk is dus zoveel mogelijk de fiets of maak pas gebruik van de auto na ongeveer 19:30 uur. De bus kan tevens ook een goed alternatief zijn mocht deze niet over de Koppelstraat rijden.

Bewuste keuze

Er is bewust gekozen om de werkzaamheden niet verspreid over het jaar uit te voeren maar in één keer tijdens deze zomer. Tijdens de zomervakantie is de verkeersdruk minder, met ongeveer een 15% minder voertuigen. De werkzaamheden zijn goed afgestemd op elkaar, ook die met andere werkzaamheden in de stad (waaronder die aan de Apeldoornseweg en de werkzaamheden aan de Nieuwe Kade en Kade Straat.

Meer informatie

Op de onderstaande webpagina van de provincie Gelderland vindt u alle informatie over de werkzaamheden:

https://www.gelderland.nl/A325-N325.html

6 reacties

  1. Leuk als je met spoed een ziekenauto nodig hebt…goed afgestemd laat me niet lachen!

  2. Overigens +1 voor de foto van het bord met Mileuzone uit heel toepasselijk!

  3. is weer eens goed over nagedacht…staat hier vast met autos èn vrachtwagens! van ‘s ochtends tot ‘s avonds..

  4. Beste Anja en Yvonne
    Beter alles in 1 keer dan 3 of 4 maanden in de file overlast te zitten. Misschien was het beter geweest om de werkzaamheden 1 of 2 weken later te starten. Mvgr. Henk Otten

  5. Jullie kunnen wel schrijven om met de fiets te gaan maar voor mij en heel veel andere ouderen is dat geen mogelijkheid. 15 minuten rijden met de auto vanuit t duifje om bij de apotheek te komen. 🙁

  6. De verkeersstank is idd enorm! Woon zelf aan de Orchislaan maar een raam open doen is nu geen optie en dit tot in augustus! 🙁

    Mag dat zomaar zijn er geen uitstoot limieten kunnen we de gemeente hier niet over aanspreken?

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*