Home / Cultuur / Vitalis – Een Romeins-Bataafs theaterspektakel in de openlucht

Vitalis – Een Romeins-Bataafs theaterspektakel in de openlucht

Zondag 13 oktober wordt in Arnhem-Zuid ‘Vitalis – een uniek Romeins-Bataafs theaterspektakel in de openlucht’ opgevoerd. Tientallen Romeinse en Bataafse soldaten gaan de strijd aan op de plek waar in het jaar 69 de Bataafse Opstand plaatsvond. Deze unieke voorstelling wordt gespeeld door Stichting Foeks in samenwerking met zo’n 70 re-enactors en figuranten.

De voorstelling is gebaseerd op historische gebeurtenissen en archeologische vondsten en vertelt het verhaal van twee broers. Broers die ieder hun eigen weg gaan. De één kiest voor de nieuwe Romeinse beschaving, de ander keert zich daar juist van af, hoe loopt dat af? En wat betekent dat voor het leven van de twee mannen? Wie van hen is uiteindelijk voorbestemd om de befaamde gladiator Vitalis te worden?

En er is nog veel meer te doen

Naast de twee voorstellingen die er worden gegeven is er nog veel meer te doen. Zo kun je tussen 12:30 – 16:30 uur een bezoek brengen aan het castellum en ontmoet je de Romeinen en Bataven nabij de Romeinse tuin. Ook zijn er allerlei Romeinse en archeologische activiteiten en is er een markt.

Waar, wanneer en hoe laat?

  • De activiteiten vinden plaats in de Romeinse tuin van de Biologische Tuinbouw vereniging Elderveld, Hannesstraatje 2a, Arnhem
  • Zondag 13 oktober – twee voorstellingen: 12:30 uur tot 13:15 uur en van 15:00 – 15:45 uur
  • Kosten, de voorstellingen zijn gratis te bezoeken maar je moet wel even een kaartje reserveren via: www.rozet.nl/bataafseopstand

Meer informatie op 

https://www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl

 

 

Een reacti

  1. Geweldig, was heel leuk! Dank aan de organisatie voor dit gratis evenement, ook namens mijn dochter!

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*