Home / Akker 71 / Vol Sama Sama tijdens kick-off Ruimtekoers Festival 2020

Vol Sama Sama tijdens kick-off Ruimtekoers Festival 2020

Woensdagavond 12 februari was er de kick-off voor het Ruimtekoers Festival 2020. Een vol Sama Sama in Akker71 met een bonte verzameling deelnemers en belangstellenden. Het Ruimtekoers Festival – een breed en toegankelijk kunst en cultuurfestival – wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar in de wijk Malburgen georganiseerd, deze keer niet in West, maar in Oost.

Ruimtekoers Festival 2020

Een vol Sama Sama tijdens de kick-off presentatie, ruim 80 deelnemers en geïnteresseerden waren aanwezig

Van gerechten met paardenbloem tot aan voetbaltheater en cabaret

Artistiek leider Yosser Dekker nam tijdens de kick-off de aanwezigen mee in een kleurrijke presentatie met een verzameling activiteiten die deze editie gepland zijn. Optredens – waaronder zang, dans, muziek, poëzie en cabaret. Afwisselende workshops met, voor en over Malburgen. Uniek (Voetbal)theater maar ook wijktheater van Over Malbruggen. Ruimtekoers is ook net als afgelopen jaar weer breed culinair. Van gerechten met paardenbloem (een van de meest voorkomende wilde bloemen in Malburgen) tot aan een fonteinbar, Heel veel (samen) koken en vooral ook eten, zo zal het populaire wijkontbijt ook deze editie weer plaatsvinden.

Ruimtekoers Festival 2020

Artistiek leider Yosser Dekker gaf onder andere ook aan dat er meer ruimte zal zijn voor wijkinitiatieven tijdens editie 2020.

Meer ruimte voor wijkinitiatieven en wijkbewoners

Afgelopen editie was er kritiek van veel bewoners dat het festival niet echt op Malburgen en de Malburger gericht was. Yosser Dekker gaf tijdens de presentatie aan dat het dit jaar anders zal zijn. Zo staat op de planning dat er een Malburgse Avond wordt georganiseerd, met en vooral ook voor de wijk. Daarnaast krijgen culturele organisaties vanuit de wijk zelf ook meer ruimte in het programma.  Denk bijvoorbeeld aan het bewoners-theater vanuit de wijktheatergroep Over Malbruggen, maar ook artiesten en kunstenaars uit Malburgen.

Tim Lenders

Naast de presentatie twee optredens:; landelijk bekend woordkunstenaar (en ex-wijkbewoner) Tim Lenders (boven) en afsluitend een optreden van zangeres en rapper Cassandra Onck

In Oost dit jaar, maar waar precies?

Dit jaar zal de hoofdlocatie van het Ruimtekoers Festival op het veld zijn dat ligt tussen de De Monchyplen en de Pinksterbloemstraat, naast de Nijmeegseweg. Voor sommige Malburgers ook bekend als de locatie waar vroeger de spiegeltent stond. Centraal, dichtbij winkelcentrum Drieslag en uitstekend te bereiken zowel vanuit de wijk Malburgen, alsook andere wijken in Zuid en vanuit Noord.
Ook deze editie wordt er gekeken om een fysieke brug te bouwen tussen wijkdeel Oost en West hoe precies zal nog een verrassing zijn.

Van wanneer tot wanneer?

Ruimtekoers Festival 2020 – vier dagen lang kunst, cultuur en culinair genieten (in je eigen wijk) vindt plaats van donderdag 29 mei tot en met 1 juni 2020.

Mee doen? Dan kan!

Niet (alleen) als bezoeker genieten van het festival, maar ook als deelnemer? Dat kan! Meld je dan aan als vrijwilliger, professional, of als enthousiasteling via info@ruimtekoers.nl en gaan we er samen weer een succesvol festival van maken.

Meer informatie over het Ruimtekoers Festival 2020 volgt in de wijkmedia, houd ook de website van Ruimtekoers en de facebookpagina in de gaten voor de programmering en de laatste nieuwtjes.

2 reacties

  1. Leuk! Vorig jaar met de kids leuke dingen gedaan tijdens het festival maar dat mis ik in de informatie zijn er ook weer tal van kinderactiviteiten?

  2. Natascha Groening

    Is dat daar achter de Shell midden tussen het verkeer op dat veldje? Waarom niet meer op de locatie van afgelopen jaar dat was prima en niet gevaarlijk voor kinderen.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*