Home / Gemeente Arnhem / Voorlichtingsavond bestrijding Japanse duizendknoop

Voorlichtingsavond bestrijding Japanse duizendknoop

Voor velen is de Japanse duizendknoop nog een onbekende plant, maar diegene die de plant kent weet dat het een van de vervelendste onkruidsoorten is om te bestrijden. Kenmerken van deze plant zijn dat deze zeer snel groeit, lang wordt en overwoekerd en hierdoor makkelijk andere planten en begroeiing verdringt. Daarnaast is de plant erg sterk en kan het schade toebrengen aan gebouwen, wegen of leidingen. De plant zorgt in een aantal gemeentes van Nederland al voor veel overlast doordat de Japanse duizendknoop lastig te bestrijden is.

Voorlichtingsavond Gemeente Arnhem

Op 31 mei organiseert de gemeente Arnhem in de Molenplaats Sonsbeek een voorlichtingsavond over de bestrijding van de Japanse duizendknoop.
In een korte film is te zien hoe de plant is te herkennen, hoe snel de plant groeit en welke schade de plant kan veroorzaken. Daarnaast kan men de verschillende stadia van de plant ter plekke zien.

Het is een inloopavond waarvoor u zich niet hoeft aan te melden. Tussen 19:00 en 21:00 uur kunt u gewoon binnenlopen, de film en ander voorlichtingsmateriaal bekijken. Ook kunt u vragen stellen, onder andere over hoe de plant het beste te bestrijden is.

Waar & Wanneer

Donderdag 31 mei 2018 van 19:00 tot 21:00 uur
Molenplaats Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24A

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*