Home / Gemeente Arnhem / Weer ongeluk op kruising Koppelstraat-Zeegsingel

Weer ongeluk op kruising Koppelstraat-Zeegsingel

Vandaag was het weer raak op de kruising Koppelstraat-Zeegsingel. Deze keer een aanrijding tijdens de ochtendspits tussen een busje van een personenvervoersbedrijf en een personenauto. (Financiële)schade: veel kapot blik, inzet van diverse hulpdiensten waaronder de brandweer en een gewonde bestuurder van de personenauto die per ambulance naar het ziekenhuis moest.

kruising

Inzet van de brandweer bij dit in ieder geval vierde ongeluk wat er dit jaar plaatsvond op de kruising Koppelstraat Zeegsingel

“Noem de Koppelstraat maar Botsstraat”

Een van de reacties die de wijkmedia binnenkreeg met deze melding van het zoveelste ongeluk was; “Noem de Koppelstraat maar Botsstraat.” De kruising Koppelstraat-Zeegsingel is al meer dan 10 jaar een punt van aandacht en discussie. Dit jaar is het volgens omwonenden in ieder geval al de vierde aanrijding, naast de vele bijna aanrijdingen. Sommige omwonenden houden hun hart vast als er straks aan de A325 gaat worden gewerkt zal de verkeersintensiteit flink toenemen, vooral ook van verkeer dat de kruising niet goed kent.

Wijkbeheer Malburgen en gemeente Arnhem erkennen het probleem

Wijkbeheergroep Oost-Zuid en ook gemeente Arnhem erkennen het probleem. Zo zijn de bewoners vanuit de Wijkbeheergroep Oost-Zuid al jaren in gesprek met gemeente om de kruising veiliger te maken. Ook de gemeente Arnhem (Team Leefomgeving Malburgen) erkent de problematiek van de kruising. In 2017 is er op advies van het team nog een verkeerscamera geïnstalleerd en aan de hand van de beelden gekeken naar de verkeersbewegingen en verkeersveiligheid. Hieruit bleek dat de inrichting van de kruising duidelijk te wensen overliet.
Zo ligt de kruising in een flauwe buiging in de doorgaande Koppelstraat, dat geeft een slecht overzicht voor overstekend of afslaand verkeer vooral vanuit de Zeegsingel. De ruimte voor voorsortering midden op de kruising is te smal en blokkeert het zicht. Hierdoor is (te snel) rijdend verkeer met name vanuit richting Kronenburg lastig in te schatten. Dan zijn er nog de fietspaden die middels rare kronkelingen onderdeel uit maken van de kruising.

Geen kruising maar rotonde

Er zijn in het verleden enkele kleine aanpassingen gedaan om het zicht op de kruising iets te verbeteren, maar betrokken bewoners en omwonenden weten het  allemaal zeker. Een echt goede oplossing is een rotonde en die moet er zo snel mogelijk komen.

De wijkmedia wil bewoners John en Gerard hartelijk danken voor hun reactie en foto’s.

 

3 reacties

  1. Alweer??? Dat is ook een gebed zonder einde! Jaren geleden al voorbij zien komen waarschijnlijk moeten er eerst doden vallen 🙁 voordat het wordt aangepakt!

  2. Joepie de Poepie

    Dat voorsorteren op de kruising is lastig vooral ook als er iemnd van de andere kant komend ook op wil voorsorteren. Moet vanwege mn werk heel vaak deze kruising nemen heb nog nooit een ongeluk gezien. Er wordt wel veel te hard gereden over de koppelstraat
    Volgens mij is aanpak van het midden van de kruising dmv verbreding misschien al voldoende en de snelheid kan je er mogelijk uithalen door verkeersdrempels voor de kruising op Koppelstraat.

  3. weer iemand die geen verstand van zaken heeft en lollig wil zijn wat aan de naam joepie de poepie al is af te lezen . er zijn op deze kruising al zoveel aanrijdingen geweest en bijna aanrijdingen en dan te durven zeggen ik heb nog nooit een aanrijding gezien ga je ogen eens opfrissen.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*