Home / Malburgen West / Wethouder in overleg over parkeerproblematiek Gelredome

Wethouder in overleg over parkeerproblematiek Gelredome

Jarenlang klagen bewoners in Malburgen Oost, -West en in de wijk Kronenburg over parkeeroverlast van bezoekers Gelredome. Het gaat dan voornamelijk om bezoekers die de wedstrijden van Vitesse bijwonen of tijdens grote concerten zoals die van Marco Borsato.

Wijkwethouder Alex Mink ging op 16 October 2014 in de Spil in gesprek met een aantal bewoners van Malburgen West om de kritiek aan te horen en gezamenlijk te kijken naar oplossingen.

Tweede ronde

Op dinsdag 3 February gaat de wethouder zoals toegezegd opnieuw in overleg. Ook dit overleg zal weer in de Spil plaatsvinden, van 19:30 tot ongeveer 21:00 uur.

Oplossingen
Wethouder Mink erkende op 16 October de problematiek en is bekend met de verhalen over overlast. Op 3 February zullen vooral de mogelijkheden worden besproken om parkeeroverlast tegen te gaan. Een mogelijke oplossing is het gebruik van de parkeerhanger en te kijken naar juridische dekking door het gebruik hiervan. De parkeerhanger wordt nu al door veel bewoners gebruikt.

De oranje parkeerkhanger
Wijkbeheer Malburgen West heeft in 2013 het initiatief genomen voor een parkeerhanger. De parkeerhanger geeft aan dat u in de wijk woont. Traffic Support zal bij het zien van de hanger u zonder oponthoud toegang tot de wijk geven bij evenementen en wedstrijden in het Gelredome.
Deze kaart is voor alle bewoners uit Malburgen West gratis af te halen op dinsdagavonden in MFC de Spil, of kan worden afgehaald bij de voorzitter van het Wijkplatform na afspraak.

Meer weten over de oranje parkeerkaart of er een aanvragen, mail naar malburgenwest@malburger.nl

parkeerhanger

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*