Home / Gemeente Arnhem / WOZ bezwaar (laten) indienen?

WOZ bezwaar (laten) indienen?

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde die aan uw woning is toegekend? Of hebt u hier vragen over? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier op www.arnhem.nl/snelreactie of telefonisch via telefoonnummer 0900 1809. Natuurlijk kunt u ook langskomen voor een persoonlijk gesprek. Maak hiervoor wel eerst een afspraak.

Wij willen net als u dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de WOZ-waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, passen we deze voor u aan. 

Bureaus

In de media verschijnen regelmatig berichten over WOZ-bureaus die namens u bezwaar kunnen maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Zij hanteren daarbij slogans zoals: ‘WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!’. Dit klinkt mooi maar hoe werkt het nu eigenlijk?
Het is goed om te weten dat deze bureaus vergoedingen krijgen als het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde gewijzigd is. Deze bureaus kunnen hier wel € 700 per bezwaar aan verdienen.

Hogere kosten

Het indienen van een bezwaar door een WOZ-bureau, heeft als consequentie dat dit voor de gemeente leidt tot hogere kosten dan als u zélf bezwaar zou maken. Deze kosten, die betaald moeten worden aan de WOZ-bureaus, worden betaald uit de algemene middelen van de gemeente en worden dus opgebracht door alle inwoners.

Bezwaar maken

Hebt u contact gehad met ons over uw bezwaar? En wilt u alsnog bezwaar maken? Dan kunt u alsnog zélf bezwaar maken. Met uw DigiD kunt u heel gemakkelijk online regelen of u doet dit per post. Doe dit in ieder geval voor 12 april 2019. Op www.arnhem.nl/belastingen leest u onder Bezwaar maken gemeentelijke belastingen meer over dit onderwerp.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*