Home / Cultuur / Zondag 2 februari – Geniet van Muziek bij de Buren 2020

Zondag 2 februari – Geniet van Muziek bij de Buren 2020

Zondagmiddag 2 februari 2020 presenteert Arnhem voor de Zevende keer wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren Arnhem is dat de optredens dit jaar plaatsvinden in maar liefst 110 ‘huis’kamers verspreid door de hele stad. Tien van deze locaties zijn te vinden in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje. Je kan luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Arnhem en/of je wijk en maak je binnen de intieme sfeer van de huiskamers kennis met al het moois wat Arnhem op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn gratis toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Arnhemse muzikaliteit en gastvrijheid.

Muziek bij de buren in Malburgen

Deze editie als voorgaande jaren weer 10 locaties in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje. Van het Arnhems Gemaal aan de Gelderse Rooslaan tot aan optredens in het ateliergebouw bij Boerderij ’t Duifje aan de Oude Huissenseweg. Met o.a. ook muzieklocaties in de Stadseilandbuurt en de Vissenbuurt. Geniet dit jaar ook weer van het meest leuke muziekevenement van Arnhem, in je eigen wijk en bezoek een van de locaties in Malburgen achter onderstaande link:

Locaties – Muziek bij de buren in Malburgen

Muziek bij de buren in Malburgen 2018 editie, in een huiskamer in de Stadseiland buurt

Muziek bij de Buren-dag is landelijk

Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar beter leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamers ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. In 2018 openden maar liefst 710 huiskamers in 13 steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgden samen 1915 optredens. In alle steden was de opkomst boven verwachting; meer dan 30.000 Nederlanders ontmoette deze dag muzikaal talent én elkaar. Inmiddels nemen ruim 15 steden deel aan Muziek bij de Buren, waaronder Arnhem. Muziek bij de Buren is daarmee nu al één van de grootste muziekfestivals van Nederland.

Muziek bij de Buren 2018 editie in het Arnhems Gemaal

Organisatie Muziek bij de Buren Arnhem

Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Arnhem is in handen van enkele betrokken bewoners en wordt ondersteund door meerdere lokale partners. Samen maken zij op zondag 2 februari 2020 van Arnhem één grote huiskamer!

Praktische informatie:

  • Locaties: 110 huiskamers in verschillende wijken in Arnhem
  • Datum: zondag 2 februari 2020 van 12:30 -17:30 uur
  • Andere deelnemende steden: Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Nijmegen, Sneek, Uden, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.
  • Meer informatie: www.muziekbijdeburen.nl

Wijkmedia Malburgen

De wijkmedia van Malburgen zal uitgebreid verslag doen (in de wijkkrant) van dit leukste muzikale evenement van Arnhem.

 

3 reacties

  1. Top! Ik dacht dat het niet meer door zou gaan omdat het altijd in december georganiseerd werd.

  2. Zouden jullie de tijd aan kunnen passen deze klopt namelijk niet. Het begint vanaf 12.30 uur (volgens de website van muziek bij de buren).

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*