Home / Kunst / 11 September – Gemaal open voor publiek

11 September – Gemaal open voor publiek

Het Brinkman Visser gemaal aan het einde van de Gelderse Rooslaan is een historisch icoon in de wijk Malburgen. Binnenkort verandert het gebouw van bestemming: er komt een woning met een publieke ruimte erbij voor kunst of horeca, waarbij elementen van het gemaal zichtbaar blijven. Op dit moment is men het gebouw aan de buitenkant aan het opknappen en verbouwen.

foto gemaal

Het Brinkman Visser gemaal zomer 2016

Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag 2016 zal het gemaal worden opengesteld voor publiek. Zo kunnen wijkbewoners en andere geïnteresseerden het van binnen bekijken, nu het nog in oorspronkelijke staat is. Dit bezoek zal een speciale belevenis worden dankzij de aanwezigheid van kunstenaars die zich laten inspireren door de architectuur, de pompen en de akoestiek: de ruimte zal zich gedurende de middag vullen met klank en kleur door live action painting van Mimi van Bindsbergen en de stromende klanken van de harp van Arpalisa.  Ook Indiase zangeres Samhita Mundkur zal meezingen. Dat wordt een bijzonder klankenpalet in een bijzonder gebouw.
foto gemaal activiteiten 11 September 2016

De activiteit is een initiatief van Lies Joosten en Volkshuisvesting Arnhem, mogelijk gemaakt door wijkplatform Malburgen.
Locatie: Brinkman Visser gemaal, Gelderse Rooslaan, Malburgen, Arnhem zuid
Datum: zondag 11 september
Tijd: 13:00 – 16:00 uur

 

Een reacti

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*